14.9 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Aprila, 2024
spot_img

Uhapšene dvije osobe zbog falsifikovanja isprave i nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi

Službenici Sektora granične policije su prilikom vršenja kontrole putnika na izlazu iz Crne Gore, kada je graničnim provjerama pristupio R.I. (36) državljanin Ruske Federacije, u njegovoj putnoj ispravi uočili vizu Kanade.

“Detaljnom graničnom kontrolom na drugoj liniji graničnih provjera utvrđeno je da se radi o totalnoj reprodukciji pomenute vize”, navodi policija.

Sa događajem je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je naložio da se R.I. uhapsi zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

Pored toga, granična policija, motorizovana patrola, na raskrsnici za Bijelu goru, kontrolisala je vozilo marke „Renault Megan“, u vlasništvu jednog privrednog društva, koje se kretalo iz pravca Grahova ka Nudlu.

“Vozilom je upravljao O.S.O. (29) iz Republike Turske, koji posjeduje dozvolu za privremeni boravak u Crnoj Gori. Pored navedenog lica u vozilu su se kao saputnici nalazile i dvije muške osobe bez ličnih dokumenata. Sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti policijski službenici došli su do sumnje da je O.S.O. imao namjeru da ova lica nezakonito preveze preko državne granice”, ističe policija

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, koji je nakon uvida u spise predmeta kvalifikovao krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i po njegovom nalogu O.S.O. je uhapšen.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite