32.9 C
Podgorica
Nedjelja, 23 Juna, 2024
spot_img

Velikosrpski šovinistički zloduh je pušten iz boce

Piše: Predrag-Peđa Marković, potpredśednik Montenegrin-American Association, Los Anđeles

Otvaranje problema Rezolucije o genocidu u Srebrenici, otvorilo je  pokrenulo prividno uspavanog zloduha velikosrpskog nacionalšovinizma! Iako su za genocid u Srebrenici pravosnažno osuđeni zločinci, velikosrpski nacionalisti uporno ponavljaju laž  da se tom rezolucijom cijeli srpski narod proglašava genocidnim! Takva tvrdnja nigđe ne postoji u ovoj Rezoluciji! Njenim usvajanjem pravda je ipak, ali samo donekle zadovoljena! Poznati mladočetnik, snajperista sa Pala, Aleksandar Vučić, i sami vrh Crkve Srbije, za koje postoje broji dokazi o učešću u genocidu, još uvijek su na slobodi! Slično Hitlerovoj naredbi iz Drugog svjetskog rata, zvuči i Vučićev poziv da se za svakog ubijenog Srbina ubije 100 Muslimana!  Od čitavog civilizovanog svijeta, jedino je  sud u Parizu 1995. godine potvrdio pisanje francuskih glasila da je Crkva Srbije odgovorna za etničko čišćenje i genocid u Bosni i Hercegovini! Stoga se ravnogorski političari, na privremenom radu u Crnoj Gori, uz to i teroristi u pokušaju,  kao i pripadnici Svetosavske sekte, poznate i pod imenom Srpska pravoslavna crkva, se negiranjem genocida u Srebrenici dobrovoljno svrstavaju u red saučesnika i podstrekača za neka nova zlodjela. Na optuženičkoj klupi, ne samo po ovom osnovu i osnovu skrivanja osuđenih ratnih zločinaca u svojim „operativnim bazama“, crnogorskim svetinjama, već i po osnovu prikrivanja pedofilije širom Balkana, trebao bi se naći i „poglavica“ Joanikije-Nedostojni II!

Zašto je zloduh velikosrpskog  genocidnog naci-šovinizma pušten iz boce upravo u Crnoj Gori, i traži usvajanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu, iako se takva rezolucija dva puta našla pred srpskim parlamentom i oba puta odbijena!? Projektanti Velike Srbije znaju da u Crnoj Gori treba stalno „podgrijavati“ importovano „Srpstvo“, ne bi li time abolirali svoju ideologiju za sve zločine koji su počinjeni nad Crnogorcima i crnogorskom državom  od 1918. godine. Taj genocid se dešavao na očigled cijelog svijeta, uz njegovo prećutno saučesništvo, a o njemu govori blizu 7 hiljada ubijenih civila, staraca, žena, đece i vojno sposobnih muškaraca; preko 6 hiljada spaljenih domova, silovanja, uništavanje stoke i ljetine u svrhu gladomornog prisiljavanja Crnogoraca na poslušnost zločinačkom režimu Aleksandra Karađorđevića, poznatog pod pseudonimom „Aca Palikuća“!

Želi li ova zlikovačka vlast rezolucijom o Jasenovcu abolirati četnike, koji su glavešinama u Jasenovcu u vrijeme njihovog savezništva isporučili na hiljade pravoslavaca iz Bosne! Takvi pripadnici četničke ideologije, saradnici fašista, su u Srbiji proglašeni borcima za slobodu i antifašistima.

Temi Rezolucije o genocidu nad Crnogorcima, bi se mogao priključiti i fakat preko 9 hiljada ubijenih Muslimana 1943. godine od strane četničkog vojvode Pavla Đurišića, među kojima je bio značajan broj crnogorskih Muslimana. Isti Pavle Đurišić se nakom sloma četničke fašističke vojske priklonio Pavelićevim ustašama, sa kojima su četnici  u toku rata imali dobru saradnju, obećavajući da će svoje četnike staviti na raspolaganje crnogorskim suverenistima. Nakon što je otkrivena Đurišićeva prevara njegovi četnici su vojno razbijeni a ostatak zajedno sa Đurišićem završio u Jasenovcu đe su i stradali, čime je stavljena tačka na aktivnosti ovih zlikovaca!

Pa zašto posrbljeni crnogorski građani, na čelu sa Mandićem, Kneževićem, mladočetnikom Kovačevićem i mnogi drugi dvorski pajaci Vučićevog „dvora“, prebačaju na  crnogorki „teren“ ovu, za Crnu Goru, besmislenu rezoluciju? Sa jedne strane se dokazuje bezbroj puta ponovljena sluganska vjernost novom klerošovinističkom„voždu“, Vučiću, a sa druge se  na „mala vrata“ u Crnu Goru uvodi rehabilitacija četnika i njihove ideologije, kroz proglašenje, između ostalih, i četnikog vojvode Pavla Đurišića i njegovih koljača za žrtve genocida!

Odgovor na ove zle namjere bi svakako trebala biti Rezolucija o genocidu nad Crnogorcima, što bi u daljem postupanju trebalo da podrazumijeva i zahtejv  za obeštećenje u koji bi se morao uključiti i povraćaj ogromnog novca, koji je Srbija  prisvojila u vidu novca od ratnih reparacija namijenjenih Crnoj Gori, kao i obeštećenje od strane Crkve Srbije, za pljačku koju sprovodi više od  vijeka gazdujući nelegalno crnogorskim svetinjama.

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” nisu nužno i stavovi redakcije GLAS-a)

DIJASPORAVelikosrpski šovinistički zloduh je pušten iz boce
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Beranac dobio 20 dana zatvora za izazivanje udesa u alkoholisanom stanju

G.V. (42) iz Berana osuđen je na 20 dana zatvora i novčanu kaznu od 120 eura zbog izazivanja saobraćajne nezgode pod dejstvom alkohola, saopštio...

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio slovačkog ambasadora

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) juče je ugostio Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori. Sastanak kojem je prisustvovao i savjetnik...

Šimun: Pregovaramo, pacijenti će moći da obave transplantacije; Stanojević: Puni smo optimizma

Pacijenti koji čekaju transplantaciju planirali su jutros protest ispred Ministarstva zdravlja u Podgorici, ali su odustali od njega nakon što ih je ministar zdravlja...

Počinje ljeto: Sjutra će dan trajati 15 sati i 35 minuta

Sjutra je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja najduži dan u godini i označava početak ljeta. Tada Sunčevi zraci padaju pod pravim uglom na sjeverni povratnik i...
Ne propustite