14.9 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Aprila, 2024
spot_img

Raonić potpredsjednicu Savjeta RTCG nazvao “spodobom”; Sindikat medija: Pokušaj pritiska i zastrašivanja nezakonitzo izabranog direktora

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) najoštrije je osudio grubo vrijeđanje generalnog direktora Javnog servisa Borisa Raonića na račun potpredsjednice Sindikata medija i potpredsjednice Savjeta Radio – Televizije Crne Gore Marijane Camović Veličković. Raonić je Camović Veličković nazvao “spodobom”.

“Nije potrebno elaborirati o kakvom nedoličnom i necivilizovanom postupku se radi ali ovom prilikom posebno ukazujemo i da je u pitanju pokušaj pritiska Raonića na Camović Veličković i to samo zato jer ona u kontinuitetu ponavlja ono što malo ko od javnih funkcionera u ovoj državi smije – da je Raonić nezakonito izabrani generalni direktor RTCG, što nije utvrdila ona već najveće sudske instance, Osnovni i Viši sud u Podgorici te Vrhovni sud Crne Gore a njegov drugi izbor istražuje i Specijalno tužilaštvo. Zbog toga ovaj postupak nezakonito izabranog direktora Javnog servisa vidimo i kao zastrašivanje zakonito izabrane potpredsjednice i članice Savjeta RTCG, što je samo po sebi razlog da se oglasi i predsjednik Savjeta Veselin Drljević i sam Savjet, ali i druge instance koje se bave medijima u Crnoj Gori”, ističu u Sindikatu medija.

Sindikat medija će obavijestiti i međunarodne organizacije o ovom pokušaju ućutkivanja slobodne riječi u organu koji kontroliše rad generalnog direktora RTCG, od strane tog istog direktora.

“SMCG pruža punu podršku Marijani Camović Veličković u njenom radu u Savjetu RTCG, gdje ona nastupa potpuno autonomno i gdje nastoji da se rad Javnog servisa poboljša i da bude transparentniji, s obzirom da se finansira iz budžeta svih građana Crne Gore. Sigurni smo da je uvrede, pritisci i zastrašivanja neće spriječiti u toj borbi”, zaključuju u Sindikatu medija.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite