8.9 C
Podgorica
Nedjelja, 3 Marta, 2024
spot_img

Radnici Instituta najavljuju novu blokadu, Vlada pokušava da odloži stečaj

Dok zaposleni u Institutu Igalo pripremaju novu blokadu graničnih prelaza u petak, u Vladi pokušavaju da odlože prinudnu naplatu milionskog duga prema beogradskoj Jugobanci, i tako još jednom odlože stečaj u Institutu. Premijer Dritan Abazović ponovio je da se Institut može spasiti ili prodajom većinskog paketa ili kupovinom akcija manjinskih akcionara.

“Pokušaj dogovora da se malo situacija prolongira kada je u pitanju naplata dok se ne nađe neko trajno rješenje. Postoje dvije solucije, jedna da vlada odnosno država postane stoprocentni vlasnik ili dominantno 2/3 vlasnik Instituta i da se organizuje na svoj način kako misli da treba, i druga da se odrekne sopstvenih akcija u korist neke privatne kompanije. Treća solucija ne postoji”, kazao je Abazović.

Apelovao je radnicima, da “kao što je riješena Željezara riješiće se i Institut Igalo ako ova vlada bude nastavila da radi”.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je da je Igalo crnogorski trend.

“Iz razloga što želimo da razvijamo zdravstveni turizam želimo da ga sačuvamo i podignemo na najveći nivo”, kazao je Šćekić.

Nova blokada saobraćaja na graničkim prelazima uslijediće u petak, i mora se najaviti pet dana ranije

rtcg.me

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite