17.7 C
Podgorica
Petak, 19 Aprila, 2024
spot_img

Promocija knjige „Za suverenu Crnu Goru – Politički eseji 1999–2020“ Radovana Radonjića

“Knjiga „Za suverenu Crnu Goru – Politički eseji 1999–2020“ profesora i politikologa Radovana Radonjića koju je nedavno objavila Matica crnogorska, biće promovisana sjutra u 18 sati u prostorijama izdavača u Beogradskoj ulici”, saopšteno je iz Matice crnogorske.

O knjizi će pored autora, dodaju, govoriti i građanski aktivista Rade Bojović, profesor Fakulteta političkih nauka Zlatko Vujović i publicista Milorad Pustahija.

Knjiga „Za suverenu Crnu Goru – Politički eseji 1999–2020“ sadrži, navode u saopštenju, tekstove koje je Radonjić u periodu naznačenom naslovom objavljivao u više crnogorskih časopisa i novina.

Iz Matice crnogorske dodaju da je urednik ovog izdanja  Ivan Ivanović, a knjigu u ime izdavača potpisuje Ivan Jovović. Knjiga „Za suverenu Crnu Goru – politički eseji 1999–2020“ je objavljena u biblioteci „Studije, kritike, eseji“, a sadrži i rezime na engleskom jeziku.

Radovan Radonjić rođen je 1936. na Njegušima. Završio Višu pedagošku školu na Cetinju i Fakultet političkih nauka u Beogradu. Magistrirao (1969) i doktorirao (1973) na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Redovni je profesor univerziteta, član Matice crnogorske i redovni član Dukljanske akademije nauka i umjetnosti. Voditelj je prve Škole demokratije i osnivač i voditelj prve Škole retorike u Crnoj Gori. Bio je dekan Pravnog fakulteta u Podgorici i Kulturološkog fakulteta na Cetinju, šef Katedre za sociološke nauke i rukovodilac postdiplomskih studija na Pravnom fakultetu u Podgorici, te profesor na više fakulteta u Crnoj Gori.

Objavio više od šezdeset knjiga (od kojih su desetak univerzitetski udžbenici), kao i nekoliko stotina stručnih i naučnih radova (više od 50 prevedeno je na svjetske jezike – engleski, francuski, ruski, italijanski, japanski, njemački, španski, kineski).

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite