32.9 C
Podgorica
Nedjelja, 23 Juna, 2024
spot_img

Prekršajna prijava Bjelopoljcu zbog narkotika

Bjelopoljska policija podnijela je prekršajnu prijavu protiv S.M. kod koga je pronašla dva grama marihuane. S.M. je testiran i na psihoaktivne supstance nakon čega je utvrđeno da je pozitivan na  kokain i marihuanu.

“Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ,,Sjever“ – Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje su preduzimajući redovne aktivnosti u cilju otkrivanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotika, pregledom kod jedne osobe pronašli drogu. Naime, preduzimajući mjere i radnje iz njihove nadležnosti policijski službenici su kontrolisali  S.M. i kod istog pronašli biljnu materiju nalik na marihuanu težine oko dva grama”, navedeno je u saopštenju Uprave policije (UP).

Po nalogu dežurnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, S.M. je u zdravstvenoj ustanovi testiran na psihoaktivne supstance nakon čega je utvrđeno da je pozitivan na  kokain i marihuanu.

“Protiv S.M. biće podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga”, kazali su iz policije.

Takođe, iz UP su kazali da u sklopu kampanje „Poštuj život – vrati oružje“, policiji u Bijelom Polju doborovljno su predata dva komada vatrenog oružja, pištolj marke Češka zbrojovka kalibra 7,65 mm i pištolj marke Bereta kalibra 7,65 mm sa 18 komada metaka pištoljske municije.

“U sklopu preventivnih aktivnosti policije na sjeveru Crne Gore a sa akcentom na bezbjednost učesnika u saobraćaju kontrolisan je 21 mladi vozač od kojih je njih 17 sankcionisano shodno propisima”, kazali su iz UP.

HRONIKAPrekršajna prijava Bjelopoljcu zbog narkotika
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio slovačkog ambasadora

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) juče je ugostio Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori. Sastanak kojem je prisustvovao i savjetnik...

Šimun: Pregovaramo, pacijenti će moći da obave transplantacije; Stanojević: Puni smo optimizma

Pacijenti koji čekaju transplantaciju planirali su jutros protest ispred Ministarstva zdravlja u Podgorici, ali su odustali od njega nakon što ih je ministar zdravlja...

Počinje ljeto: Sjutra će dan trajati 15 sati i 35 minuta

Sjutra je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja najduži dan u godini i označava početak ljeta. Tada Sunčevi zraci padaju pod pravim uglom na sjeverni povratnik i...

Međunarodni kraft festival 21. i 22. u Budvi: Susret crnogorskih i evropskih proizvođača

Međunarodni „Craft Sea Fest“ biće održan 21. i 22. juna u Budvi, u coworking space-u „ITBranchHouse“ u Tre Canne. Na ovom festivalu proizvode će...
Ne propustite