32.9 C
Podgorica
Nedjelja, 23 Juna, 2024
spot_img

Počelo snimanje dugometražnog igranog filma Crna truba

Izvor:MPORTAL

Snimanje dugometražnog igranog filma „Crna truba“ (radnog naziva „Braća“), reditelja Bojana Stijovića i scenariste Stefana Boškovića, započelo je na Grahovu u produkciji Cut-Up d.o.o. producenta Veliše Popovića.

Direktor fotografije je Dušan Grubin, dizajner produkcije Dijana Vučinić, kostimograf Lina Leković, snimatelj zvuka Bojan Palikuća, šminker i masker Vesna Bijelić, a ko-producent Vladan Anđelković (Pelicula Production), dok je direktor filma Filip Poleksić.

Snimanje je planirano na pitoresknim lokacijama u Grahovu tokom juna, navodi se u saopštenju Filmskog centra.

Pored Filmskog centra Crne Gore, ovaj projekat dobio je podršku i od Filmskog centra Srbije, a privukao je međunarodnu pažnju još u fazi razvoja, učestvujući na prestižnom programu MIDPOINT Feature Launch 2021.

Nakon 10 godina života provedenih u inostranstvu, poznati pisac Maksim Grahovac se vraća u svoje rodno mjesto, crnogorsko selo Grahovo, da posjeti brata i dogovore se oko imanja koje im je ostalo u nasljedstvu. Maksim i Niko nijesu bili u kontaktu dugo i njihov odnos je vremenom postao krajnje distanciran i hladan. Na putu za Grahovo, Maksim slučajno udara čovjeka autom.

Uplašen i u stanju šoka, Maksim bježi s mjesta nesreće. Suočen sa činjenicom da sam ne može da riješi problem u kom se našao, Maksim se povjerava Niku i traži od njega pomoć da zajedno pođu na mjesto nesreće i saznaju šta se desilo.

Informacija da je poznati pisac stigao u selo, kod seljana izaziva euforiju i oni pripremaju veliki doček u njegovu čast. Dok se u selu priprema slavlje, dva brata pokušavaju da rasvijetle zločin čime ujedno otvaraju Pandorinu kutiju potisnutih osjećanja među njima koji utiču na ishod njihovog plana.

Uloge u filmu tumače: Momčilo Otašević, Marko Janketić, Milica Janevska, Srđan Grahovac, Gorana Dragašević, Ratka Mugoša, Strahinja Bubanja i drugi.

KULTURAPočelo snimanje dugometražnog igranog filma Crna truba
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio slovačkog ambasadora

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) juče je ugostio Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori. Sastanak kojem je prisustvovao i savjetnik...

Šimun: Pregovaramo, pacijenti će moći da obave transplantacije; Stanojević: Puni smo optimizma

Pacijenti koji čekaju transplantaciju planirali su jutros protest ispred Ministarstva zdravlja u Podgorici, ali su odustali od njega nakon što ih je ministar zdravlja...

Počinje ljeto: Sjutra će dan trajati 15 sati i 35 minuta

Sjutra je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja najduži dan u godini i označava početak ljeta. Tada Sunčevi zraci padaju pod pravim uglom na sjeverni povratnik i...

Međunarodni kraft festival 21. i 22. u Budvi: Susret crnogorskih i evropskih proizvođača

Međunarodni „Craft Sea Fest“ biće održan 21. i 22. juna u Budvi, u coworking space-u „ITBranchHouse“ u Tre Canne. Na ovom festivalu proizvode će...
Ne propustite