15.9 C
Podgorica
Petak, 19 Aprila, 2024
spot_img

Oskar čovječnosti i patriotizma

U svijetlu protesta protiv četničkog vojvode Andrije Mandića, i njegovih saradnika u veleizdajstvu Crne Gore, Crnogoska dijaspora SAD daje podršku patriotski orijentisanim građanima Cetinja i gospodinu Oskaru Huteru u odbrani crnogorske časti i dostojanstva, saopštio je Predrag-Peđa Marković iz Udruženja Crnogoraca SAD.

“Protest građana Cetinja uoči prvog zasijedanja Skupštine Crne Gore na Cetinju, je trenutak u kome međunarodna javnost treba da se zabrine zbog maligne političke situacije u našoj zemlji, koja je doprinijela degradaciji svih demokratskih i antifašističkih obilježja, kao i ukupnom urušavanju kompletnog sistema vrijednosti naše države!”, navodi u saopštenju.

Andrija Mandić je, kako kaže, više puta na najvulgarniji način vrijeđao prijestonicu i sve milenijumske vrijednosti Crne Gore, rugajući se i njenim savremenim evroatlanskim vrijednostima.

“Kakav je to licemjer, koji baštini četničku, fašističku i kvislinšku ideologiju a śesti u Skupštinskoj sali prijestonice Cetinje ispod ordena narodnog heroja, koji je zaslužen između ostalog, zahvaljujući prolivenoj krvi slobodara i patriota stradalim od četničke kame, stradalima od ideologije kojoj pripada sam Mandić!?”, navodi on.

Podsjeća na izjavu Marka Kovačevića iz Nikšića, pa ga pita:

“U kojem poslaniku on to vidi „Švabu“  u cetinjskoj skupštinskoj Sali? Možda u Huteru, čiji je predak došao u Knjaževinu Crnu Goru da liječi Crnogorce ranjene u borbama za slobodu!?

U toku Drugog svjetskog rata, narodni heroj Sava Kovačević bio je blokirao vodu Nikšiću sa izvorišta Vidrovan! Italijani, fingiraju hapšenje svog saradnika, Raka Kovačevića, računajući na rođačke veze, upute poruku Savi: „Ako ne pustiš vodu, ubićemo Raka!“

„Ubijte Raka, puštiću vodu“ odgovorio je Sava! Eto, danas Rakov potomak vlada Nikšićem, pokazuje srdnji prst crnogorskoj himni, njegovi ljudi uriniraju na spomenik Ljuba Čupića! Takav primjerak neljudskosti i najgoreg civilizacijskog taloga, dijeli moralne lekcije nesrećnoj Crnoj Gori! Zastiđe kome nema ravnoga!”, kaže Marković.

Svedoci smo, ističe, tragične stvarnosti da Crnom Gorom upravlja Crkva Srbije, koja, kako kaže, ima svoj krvavi udio u  zločinima na prostorima  bivše Jugoslavije i ulogu povampirenja ideologije „krvi i tla“  u 21. vijeku!

“Oskar Huter, okupljeni Cetinjani i drugi patriotski orijentisani građani Crne Gore, zaslužuju Oskara čovječnosti zbog hrabrosti da u balkanskoj  „ludoj kući“ upute riječi razuma, koj još uvijek ima ko da čuje! Da je vječna Crna Gora!”, zaključuje Marković.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite