14.9 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Aprila, 2024
spot_img

Krstoviću određen pritvor do 30 dana

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana Igoru Krstoviću (38) koji se sumnjiči za više krivičnih djela – stvaranje kriminalne organizacije, šverc droge, pranje novca, nedozvoljeno držanje oružja i ekspozivnih materija i krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Krstović je uhapšen prekjuče u akciji Sektora za borbu protiv kriminala i budvanske policije, a uz podršku Specijalnog policijskog odjeljenja.

Krstović se potraživao po potjernici NCB Interpola Podgorica zbog sumnje da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i više krivičnih djela iz oblasti pranja novca, kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i ekspozivnih materija i krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Crnogorska policija tragala je za Krstovićem od kraja prošle godine, kada su uhapšeni Podgoričaninu Saši Anđušiću i Borisu Dobroviću, osumnjičenima za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Iz policije su saopštili da se radi o visokorangiranom pripadniku jedne kriminalne grupe koja je sprovodila kriminalne aktivnosti na teritoriji Crne Gore.

Krstović je bio teško ranjen krajem januara 2020. godine.

IZVORCDM.ME
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite