8.9 C
Podgorica
Nedjelja, 3 Marta, 2024
spot_img

I pored državnih 900.000 eura, MCP traži od građana novac za pravoslavnu gimnaziju

z Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve zatražili su od građana pomoć za izgradnju pravoslavne gimnazije “Sveti Sava” u Podgorici, uprkos činjenici da je u novembru prošle godine iz državnog budžeta izdvojeno 900.000 eura za tu namjenu.

Iz MCP su pozvali da se pomogne izgradnja, kako kažu, najmodernije školske ustanove u Crnoj Gori.

-Nakon završene prve faze radova u rekordnom roku, od 10. oktobra ove godine započeće jedna od finalnih faza izgradnje ovog školskog kompleksa. Pomozimo našoj djeci da dobiju kvalitet i sigurnost u obrazovanju koje zaslužuju- poručili su iz MCP uz instrukcije na koji način građani mogu uplatiti sredstva za gimnaziju “Sveti Sava”.

U informaciji o dodjeli sredstava za vjersku gimnnaziju koju je Vlada Crne Gore u novembru usvojila, ističe se da su za nesmetan rad Gimnazije „Sveti Sava“ neophodna finansijska sredstva u iznosu od 450.000 eura, te da je ta škola prihvatila javno važeći program za opšte srednje obrazovanje, donesen od strane Nacionalnog savjeta za obrazovanje.

Ipak, škola je dobila 900.000 eura jer je nikšićka vjerska gimnazija u međuvremenu odustala od licence, jer nije mogla da nađe nove prostorije. Ministarstvo prosvjete je tražilo da Vlada dodijeli 900.000 eura kako bi se škola pripremila za rad, a u dijelu ugovora o finansiranju je to nazvala „podrškom“, bez preciziranja uslova za šta novac može biti iskorišćen.

pobjeda.me

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite