9.9 C
Podgorica
Subota, 20 Aprila, 2024
spot_img

Glavni grad će obnoviti spomenik Vaku Đuroviću

Iz Glavnog grada sinoć je saopšteno da će obezbijediti novac za obnovu spomen-obilježja familije narodnog heroja Vasilija Vaka Đurovića, koji je oskrnjavljen.

Anti-crnogorska histerija kojoj u Glavnom gradu i širom Crne Gore svjedočimo posljednjih sedmica je dobila novu dimenziju, navodi se u saopštenju.

Nakon što je nedavno u Golubovcima vandalizovan spomenik palim borcima NOB-a i oskrnavljeno groblje u Orjoj luci, bezumnici su sinoć, pod okriljem mraka kom duhovno pripadaju, atakovali na nekadašnji nagrobni spomenik narodnog heroja Vasilija-Vaka Đurovica i mjesto gdje počivaju njegova braća, koje se nalazi u neposrednoj blizini Hrama Hristovog vaskrsenja. Vako Đurović je personifikacija crnogorskog slobodarstva, čovjek čijim se imenom Podgorica i Crna Gora ponose decenijama, čovjek čija veličanstvena žrtva osvjetljava put i naše, kao i brojnih generacija iza nas. Uz saglasnost familije ovog velikana naše istorije, Glavni grad će obezbijediti finansijska sredstva za obnovu spomen-obilježja familije Vasilija Vaka Đurovića. Smrt fašizmu“, saopšteno je iz Glavnog grada.

IZVOR:RTCG.ME

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite