32.9 C
Podgorica
Nedjelja, 23 Juna, 2024
spot_img

FSCG: Podržavamo projekte nezavisno sa koje adrese dolaze

Portal CG Fudbal se zvaničnim dopisom obratio FSCG u cilju razjašnjenja nekih nedoumica nastalih nakon emisije “Sportski petak” emitovane na Gradskoj RTV minulog petka.

U toj emisiji je izrečeno da FSCG sredstva raspodjeljuje na osnovu toga ko podržava aktuelno rukovodstvo, a ko ne, što stvara nejednakosti i podjele među klubovima.

Prema izjavama izrečenim u emisiji od prošlog petka, klubovi koji nijesu u “milosti” FSCG ne mogu dobiti sredstva koja dobijaju klubovi naklonjeni trenutnom rukovodstvu. Ove tvrdnje su izazvale zabrinutost i sumnju u transparentnost i pravičnost procesa raspodjele sredstava unutar FSCG, te smo odlučili da se obratimo krovnoj instituciji crnogorskog fudbala i od njih zatražimo odgovor na ova pitanja.

Njihov odgovor, koji je dostavljen redakciji ovog portala, prenosimo u cjelosti.

Stavovi i mišljenja koja je gospodin Šofranac iznio prilikom gostovanja u emisiji „Sportski petak“ na Gradskoj televiziji apsolutno ne korespondiraju sa činjeničnim stanjem. Naime, gospodin Šofranac je kazao da „klubovi koji su naklonjeni Savezu dobijaju podršku za projekte, a ostali ne dobijaju ništa nego trunu i dolaze u nemilost“ čime je, svjesno ili nesvjesno, pokušao da dovede u zabludu gledaoce pomenute emisije i sveukupnu javnost. Istina po ovom pitanju je sasvim drugačija i Fudbalski savez je u skladu sa finansijskim mogućnostima i planovima podržao projekte, nezavisno sa koje adrese dolaze, koji su bili usmjereni ka poboljšanju uslova za obavljanje trenažnog procesa, odigravanje utakmica ili unaprijeđenja fudbalskog ambijenta. Svi klubovi su, ne osvrćući se na to da li kako kaže gospodin Šofranac podržavaju ili ne podržavaju Savez, dobili finansijsku pomoć koja isključivo zavisi od ranga takmičenja u kojem klub nastupa. Osim finansijske pomoći, svi klubovi koji su se obratili za pomoć prilikom učešća mlađih kategorija na međunarodnim turnirima naišli su na pozitivan odgovor od strane Saveza. Mlađim selekcijima klubova koji nastupaju u takmičenjima na nacionalnom nivou, ponovo bez obzira na stav prema Savezu, donirana je oprema baš kao i seniorskim timovima koji se takmiče u ligama Udruženja klubova FSCG. 

Koliko iznijeti stavovi ne odgovaraju činjeničnom stanju najbolje govore realizovani projekti za potrebe klubova koji su „protiv Saveza“ – zamjena busena na terenima, izgradnja pomoćnih terena i reflektorskog osvjetljenja, zamjena stolica na tribinama pa čak i „čuvene“ iscijepane mreže koje su na molbu kluba kupljene sredstvima Fudbalskog saveza Crne Gore. 

Kao zaključak i poruka svim klubovima, Fudbalski savez je otvoren za saradnju i u skladu sa mogućnostima stoji na raspolaganju klubovima za pomoć u realizaciji projekata koji su posvećeni unaprijeđenju fudbala. Na kraju, gospodina Šofranca pozivamo da saopšti koji su klubovi uskraćeni za pomoć Fudbalskog saveza.

SPORTFUDBALFSCG: Podržavamo projekte nezavisno sa koje adrese dolaze
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Beranac dobio 20 dana zatvora za izazivanje udesa u alkoholisanom stanju

G.V. (42) iz Berana osuđen je na 20 dana zatvora i novčanu kaznu od 120 eura zbog izazivanja saobraćajne nezgode pod dejstvom alkohola, saopštio...

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio slovačkog ambasadora

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) juče je ugostio Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori. Sastanak kojem je prisustvovao i savjetnik...

Šimun: Pregovaramo, pacijenti će moći da obave transplantacije; Stanojević: Puni smo optimizma

Pacijenti koji čekaju transplantaciju planirali su jutros protest ispred Ministarstva zdravlja u Podgorici, ali su odustali od njega nakon što ih je ministar zdravlja...

Počinje ljeto: Sjutra će dan trajati 15 sati i 35 minuta

Sjutra je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja najduži dan u godini i označava početak ljeta. Tada Sunčevi zraci padaju pod pravim uglom na sjeverni povratnik i...
Ne propustite