10.9 C
Podgorica
Petak, 1 Marta, 2024
spot_img

Đukanović: Lukovac dao značajan doprinos obnovi Crne Gore, pamtiću ga kao čovjeka sa stavom i pouzdanog saradnika

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom smrti Branka Lukovca, istaknutog diplomate i bivšeg ministra vanjskih poslova, telegram saučešća njegovoj porodici.

“Poštovana porodice Lukovac, sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti vašeg cijenjenog supruga, roditelja, djeda i brata Branka Lukovca, istaknutog crnogorskog i jugoslovenskog diplomate, rodonačelnika savremene crnogorske diplomatije, bivšeg ministra inostranih poslova Crne Gore i ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom Državne zajednice Srbija i Crna Gora.

On je svojim časnim držanjem u vrijeme raspada Jugoslavije, kao i na mjestu koordinatora pokreta za nezavisnu Crnu Goru uoči referenduma, i svojim ukupnim djelovanjem značajno doprinosio demokratskom zaokretu i obnovi naše današnje države, kao i njenom evropskom i evroatlantskom putu, i ukupnom društvenom napretku.

Bio je neiscrpne radne energije, prepoznatljiv po spremnosti da uvaži drugačija mišljenja, po staloženosti i dobroti kojom je plijenio ljude. Zajedno s vama Branka Lukovca žale generacije diplomata, njegove kolege, saradnici i savremenici širom Crne Gore i bivše Jugoslavije.

Ja ću ga pamtiti kao čovjeka sa stavom i pouzdanog saradnika s kojim sam u dužem periodu zajedničkog rada izgradio odnos prijateljstva i međusobnog uvažavanja. Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća”, zaključio je Đukanović.

Nekadašnji šef crnogorske diplomatije Branko Lukovac preminuo je u Podgorici u 80. godini.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite