8.9 C
Podgorica
Nedjelja, 3 Marta, 2024
spot_img

DPS se seli u prostorije Bemaxa: Vlada će im plaćati godišnji zakup od 211.000 eura

Vlada Crne Gore će na današnjoj sjednici usvojiti Informaciju o potpisivanju ugovora o zakupu prostorija sa kompanijom Bemax za potrebe Demokratske partije socijalista (DPS), prenosi Radio televizija Nikšić (RTNK).

Nakon što je država odlučila da iseli DPS iz stare zgrade Vlade, ova partija se obratila Upravi za katastar da u skladu sa zakonom žele da zakupe prostorije od Bemax koji je država dužna pa im plaća s obzirom da imaju parlamentarni status.

U pitanju je zakup poslovnog prostora površine 1.458,50 metara kvadratnih u zgradi Vektre u Podgorici u vlasništvu privrednog društva Bemax d.o.o.

Cijena zakupnine na godišnjem nivou 211.774,20 eura (17.647 eura mjesečno).

Zakonom o javnim nabavkama definisano je izuzeće za nabavke specifičnih predmeta. Ovaj zakon ne primjenjuje se na kupovinu ili zakup zemljišta, građevinskih objekata ili druge nepokretne imovine kao i prava koja se na njih odnose.

Dok Zakon o finansiranju političkih subjekata izbornih kampanja propisuje da “poslovne prostorije za redovan rand parlamentarnih političkih subjekata obezbjeđuje organ zadužen za poslove imovine”.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite