19.9 C
Podgorica
Subota, 13 Aprila, 2024
spot_img

DPS: Nova lakrdija u EPCG, nastavak borbe oko podjele plijena

Jučerašnji događaji oko izbora predsjednika i članova Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) pretvorili su se u pravu političku buru, koja je prema mišljenju Demokratske partije socijalista Crne Gore (DPS), samo najnoviji primjer podjela i borbi za prevlast unutar trenutne, kao i prethodnih vlada.

Ova saga, koja se odigravala u sferama od bezbjednosti do energetike, ogleda se u oštroj konkurenciji za kontrolu nad ključnim sektorskim pozicijama.

DPS osuđuje što je, kako navode, “bezočna borba za mjesta u upravljačkoj strukturi EPCG” praćena svađama, ucjenama, i prijetnjama, što ilustruje pohlepu i nezasitost koalicione vlasti.

Nakon dana tenzija, rezultat je da Odbor direktora EPCG čine osobe bliske političkim partijama, čime su među i unutarstranački sukobi prenijeti unutar samog preduzeća. Posebno je istaknuto da je Milutin Đukanović, blizak saradnik Andrije Mandića, i dalje na čelu, što DPS tumači kao nastavak prakse postavljanja partijski podobnih osoba na ključne pozicije bez obzira na njihov doprinos ili prisustvo na radnom mestu.

DPS upozorava da je ovo stanje ne samo štetno po samu EPCG, već i po cjelokupnu državu, s obzirom na negativne izvještaje Državne revizorske institucije (DRI) o stanju u državnim preduzećima. Partija apeluje na tužilaštvo da se ozbiljno pozabavi ovim malverzacijama i upravljačkom strukturom koja, kako tvrde, omogućava dalju devastaciju uspješnih firmi, ukazujući na urgentnu potrebu za reformom u upravljanju državnim preduzećima.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite