8.9 C
Podgorica
Nedjelja, 3 Marta, 2024
spot_img

DNP-Nova žele o Kosovu ove sedmice, Demokrate tvrde da ne može

Predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović kazao je da očekuje da lokalni parlament, na čijem je čelu Luka Krstović iz Demokratske Crne Gore, na sjednici u četvrtak razmatra deklaraciju o povlačenju priznanja Kosova. U suprotnom, Klub odbornika koalicije “Za budućnost Zete” (DNP-Nova) naknadno će odlučivati kako će se odnijeti prema ovom problemu.

Predsjednik lokalnog parlamenta Luka Krstović kazao je za Pobjedu da za sazivanje sjednice postoji jasna procedura koje se pridržava, poručujući da će ona biti zakazana u redovnom postupku i da će se na dnevnom redu naći predmetna inicijativa Demokratske narodne partije.

Krstović za Pobjedu poručuje da sjednice ove sedmice neće i ne može biti, jer za njeno zakazivanje i održavanje, objašnjava, postoji jasna procedura, poznata svim učesnicima političkih procesa.om redu naći predmetna inicijativa Demokratske narodne partije.

Obratili smo se i predsjedniku odbora DPS Zeta Ratku Stijepoviću. On za Antenu M objašnjava da deklaracija nema pravno utemeljenje u zakonu o lokalnoj samoupravi te kao takva ne bi smjela biti uvrštena u dnevni red Skupštine.

„Deklaracija nema nikakvo pravno dejstvo, te kao takva služi isključivo u predizborne svrhe ,pridobijanja prosrpskog birackog tijela“, kazao je Stijepović.

Upitan da li očekuje da i druge opštine donesu istu deklaracije, Stijepović kaže da što se tiče ostalih opština, za sada nema takve inicijative ,a da što će se dešavati u buducnosti zavisi od njih.

foto i tekst: Antena M

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite