10.9 C
Podgorica
Petak, 1 Marta, 2024
spot_img

CGO: Danas ćemo vidjeti da li će Savjet RTCG ponovo prekršiti zakon

– Savjet RTCG je 2021. godine nezakonito izabrao Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG, što je potvrđeno i pravosnažnom presudom. Danas ćemo imati prilike da vidimo da li će ovaj Savjet RTCG, čija lica i imena javnost ima pravo da zna, ponovo prekršiti zakon ili ne – poručuju iz Centr za građansko obrazovanje. 

“Jedan od ključnih nalaza Osnovnog suda u Podgorici, čiju presudu je potvrdio Viši sud, jeste da Raonić ni u trenutku prijave na predmetni javni konkurs, ni u trenutku naimenovanja za generalnog direktora RTCG nije ispunjavao uslove za naimenovanje iz Zakona o nacionalnom javnom emiteru RTCG.

Iz obrazloženja sudskih odluka u ovoj pravnoj stvari nedvosmisleno proizilazi da Raonić nije mogao, niti može biti izabran za generalnog direktora po ovom javnom konkursu. To znači da Savjet o njegovom izboru danas ne može odlučivati, već se mora opredijeliti između ostalih kandidata.

Članovi Savjeta koji danas budu učestvovali u eventualnom glasanju za Raonića ulaze u zonu krivične odgovornost, ali i oni koji budu saučestvovali dajući kvorum ili vjerujući da ih tajno glasanje štiti od takve odgovornosti jer se to može označiti i kao kriminalno udruživanje”, saopšteno je iz ove NVO. 

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite