37.9 C
Podgorica
Petak, 21 Juna, 2024
spot_img

Carević kažnjen sa 350 eura zbog napada na novinarku Gradske TV

Sud za prekršaje u Budvi kaznio je Sava Carevića, brata bivšeg predsjednika te opštine, novčanom kaznom u iznosu 350 eura zbog napada na novinarku Gradske TV.

– Da su novinari Gradske televizije uvijek na meti “oslobodilaca” potvrđuje i prošlogodišnji napad na našu ekipu tokom snimanja kamenoloma Platac koji, kako je nedavno potvrđeno na sjednici Vlade u tehničkom mandatu, protivzakonito eksploatiše firma Carević invest.

Novinarku naše kuće Dubravku Perović tada su verbalno napali uži članovi porodice – sin i braća – u to vrijeme prvog čovjeka Budve, Marka Bata Carevića. Tokom obavljanja profesionalnog zadatka, Savo Carević se na javnoj površini, novinarki Perović unio u lice, zasipajući je salvom uvreda i prijetnji.

Ime Sava Carevića se, zbog nasilničkog ponašanja, već nalazi u spisima predmeta, pa je Sud za prekršaje u Budvi, zbog napada na novinarku Dubravku Perović, Carevića prekršajno kaznio sa 350 eura – naveli su sa Gradske. 

– Koliko košta sloboda izražavanja? Da li pred bagerima Car incesta, koji su, podsjetimo, 6. septembra uništili vozila protestanata na cetinjskom Belvederu, treba da stojimo mirno? Ko širi govor mržnje? Je li 350 eura cijena slobode govora u Crnoj Gori?

Sigurni smo da to neće oštetiti Carevićev kućni budžet, niti ga obeshrabriti u novim napadima na novinare i neistomišjenike. Agresija i bahatost Carevića paradigma su načina na koji se vlast ponaša prema svojim kritičarima, medijima i svima koji drugačije misle – zaključuju sa Gradske. 

DRUŠTVOCarević kažnjen sa 350 eura zbog napada na novinarku Gradske TV
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Šimun: Pregovaramo, pacijenti će moći da obave transplantacije; Stanojević: Puni smo optimizma

Pacijenti koji čekaju transplantaciju planirali su jutros protest ispred Ministarstva zdravlja u Podgorici, ali su odustali od njega nakon što ih je ministar zdravlja...

Počinje ljeto: Sjutra će dan trajati 15 sati i 35 minuta

Sjutra je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja najduži dan u godini i označava početak ljeta. Tada Sunčevi zraci padaju pod pravim uglom na sjeverni povratnik i...

Međunarodni kraft festival 21. i 22. u Budvi: Susret crnogorskih i evropskih proizvođača

Međunarodni „Craft Sea Fest“ biće održan 21. i 22. juna u Budvi, u coworking space-u „ITBranchHouse“ u Tre Canne. Na ovom festivalu proizvode će...

NAGRADA ZA LJUDSKA PRAVA I DRUŠTVENI AKTIVIZAM “RIFAT RASTODER“

Piše: Božidar PROROČIĆ, književnik i publicista Savremena Crna Gora suočava se sa izazovima u razvijanju kulture sjećanja, često zaboravljajući na doprinos onih čija je kulturološka,...
Ne propustite