Stanarima u podgoričkom City kvartu već deceniju smeta muzika uživo iz kafića

Stanari Studentske ulice i takozvane “profesorske zgrade” u podgoričkom naselju City kvart skoro punu deceniju kubure sa bukom i galamom iz obližnjih kafića. Jedan od stanara Danilo Burić požalio se u emisiji “Mreža” na TVCG da izolacije u ovoj zgradi nema.

“Ne mogu da vjerujem da ne možemo stati tome na kraj. Ovdje svira živa muzika u 40 kvadratnih metara ukupnog prostora”, kazao je Burić.

Burić tvrdi da pojedini vlasnici kafića parkiraju kombije i koriste ih kao magacinski prostor na privatnom parkingu.

“Ali, naglasio bih da nisu svi lokali u pitanju”, kazao je Burić.

Još jedan problem koji muči stanare ulice jeste problem parkinga. Stanari su postavili stubiće da bi mogli da izađu iz svojih ulaza.

“Najveći problem nam je uveče kad i sve to prouzrokuje buku i galamu. Nikako ne možemo da riješimo problem. Pauk služba nema ingerencije jer je ovo imovina Univerziteta, pa se dešava to što se dešava”, naglašavaju stanari tg dijela grada.

Iz Uprave za inspekcijske poslove tvrde da su limitatori zvuka postavljeni u svakom lokalu.

Miljan Lalović iz UIP-a kaže da su im prioritet bile lokacije koje su notirane od strane pripadnika Uprave za inspekcijske poslove i da često postupaju po prijavama građana.

“Stalno smo na terenu što se tiče buke i preduzimamo mjere, posebno kad je u pitanju emitovanje muzičkog programa uživo. Inspektor u tom slučaju izdaje prekršajni nalog i uvodi se zabrana akustičnih uređaja, a i emitovanje programa”, zaključio je Lalević.

Nadležni organi Glavnog grada donijeli su odluku još prije četiri godine da se prema Skupštini Glavnog grada uputi inicijativa za izmjenu Odluke o radnom vremenu kafića u City kvartu.

To je podrazumijevalo da se za ovu zonu uvede poseban režim i da se rad ugostiteljskih objekata ograniči do 22 sata.