34.2 C
Podgorica
Petak, 19 Jula, 2024
spot_img

Spajić ne želi na TV duel sa Abazovićem, sa DPS-om nema koalicije

Sa DPS-om i Građanskim pokretom URA nema pregovara, kazao je u emisiji “Okvir” na TVCG nosilac liste Pokreta “Evropa sad” Milojko Spajić. Istakao je da su neformalni razgovori o sastavu su već pokrenuti i da su otvoreni za razgovore sa koalicijom “Za budućnost Crne Gore” (ZBCG). Naglasio je da su im Demokrate i manjinske partije prioritetni partneri. Spajić kaže da u ovom trenutku ima ozbiljnijeg posla od organizovanja TV duela premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića. Predlaže da se organizuje TV duel Abazovića i Do Kvona.

“Mi iz Pokreta Evropa sad smo ušli u politiku iz ideala, iz nekih vrijednosti i želimo da na taj način postupamo u politici. Neko ko je zloupotrebljavao državne resurse i državne institucije ne može biti naš partner u vladi i to je to”, kazao je Spajić.

Istakao je da su otvoreni za razgovore sa ZBCG.

“Otvoreni smo za razgovore i sa ZBCG i naravno osim učešća u izvršnoj vlasti tražićemo mjeru kompromisa između ZBCG i manjina, što se tiče i modaliteta učešća izvršne vlasti”, kazao je Spajić.

Prema njegovim riječima Demokrate i stranke manje brojnih naroda su njihovi prioritetni partneri i nadaju se brzom formiranju vlasti.

“Predložićemo naš plan. Mislimo da je on dobar. Pojedinačno ćemo razgovarati sa svim strankama, tako i sa Demokratama, bez bilo kakvih ucjena”, kazao je on.

Spajić naglašava da nikoga iz pregovora nisu isključili, već su to, kako kaže, pojedini uradili svojim ponašanjem i zloupotrebom institucija, kao što su to uradili Abazović i Adžić.

Kada je riječ o DPS, Spajić tvrdi da oni neće biti u Vladi.

“Formiraćemo stabilnu Vladu i neće biti potrebe za manjinskom Vladom koju bi podržao DPS. Partija koja postoji manje od godinu dana ima predsjednika države, gradonačelnicu Podgorice, a vjerovatno će imati i premijera. Uvjereni smo da ćemo formirati stabilnu Vladu. Manjinska Vlada bi preplašila investitore. Stabilna Vlada je najbitnia činjenica. Dosta nam je nestabilnih vlada. Vlada i parlament treba da budu u saglasju”, istakao je on.

Spajić je najavio i pregovore sa SNP-om, a na račun žestokih kritika predsjednika SNP-a Vladimira Jokovića na račun PES-a, rekao je da je “vrijeme da svi zasučemo rukave i da ne želi da se više bavi bilo čijim predizbornim marketingom, već da sjedne da ozbiljno razgovara sa potencijalnim partnerima”.

Kada je URA u pitanju kaže da nije zlopamtilo.

“Kada bi se Adžić i Abazović izvinili, mogli bi da razgovaramo… Bitni su principi, ovdje se radi o zloupotrebi državnog položaja i institucija i to ne možemo da prihvatimo”, kategoričan je Spajić.

Najjači politički napadi, napominje, krenuli su sa prezentovanjem programa Evropa sad 1.

“Nijesu ti napadi bili uspješni tada, ni pred predsjedničke izbore a ni sad pred parlamentarne”, dodao je Spajić.

O napadima na njega

Prošlo je vrijeme kada su partije sa dva ili tri poslanika određivale ko će biti mandatar.

O Abazovićevim porukama o aferi Do Kvon i o ujaku Spajića koji se navodno sastajao sa direktorom ANB

“Imamo mnogo ozbiljnijeg posla od njegovog egzibicionizma. Možda treba organizovati tv duel Do Kvona i Abazovića. Abazović izgleda zna sve detalje afere osim onog kako je Do Kvon ušao u Crnu Goru. Mislim da je sve ovo zarad toga da se prikrije da je bezbjednosni sistem zatajio. Ne bih pominjao s kim se sastaje ujak, stric, mali od zaove. Ako ima nekih kriminalnih radnji neka prikaže javnosti i neka sve SDT ispita”, rekao je Spajić.

Smatra da imamo mnogo ozbiljnijih tema od tv duela sa Abazovićem.

“Neka SDT i svi organi rade na aferama. Nemam ništa da krijem. Pozivam Abazovića i Adžića da dostave dokaze o tim uplatnicama koje su pominjali”, poručio je Spajić.

IZVOR: CDM.ME

POLITIKASpajić ne želi na TV duel sa Abazovićem, sa DPS-om nema koalicije
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite