10.9 C
Podgorica
Petak, 1 Marta, 2024
spot_img

Zvicer: Za sad je Crna Gora stala, ali nakon parlamentarnih izbora dobićemo šansu da nastavimo da se krećemo ka demokratiji

Nikad nije bilo lako biti na braniku Crne Gore, samo je ovaj put drugačije, jer strane Institucije manipulišu crnogorskim građanima, uz svesrdnu pomoć medija i Crkve Srbije, koji svo vrijeme pokušavaju da izazovu nerede i građanske sukobe. U toku je otvoreni pokušaj ukidanja Crne Gore kao države i njenog ekonomskog sloma. Do 2020. su radili tiho, a od 2020. to rade javno, uz pomoć Srbije i Rusije, kazao je Bojan Zvicer, vodnik I klase, za Gradsku RTV.

Zvicer je u martu ove godine, nakon 13 godina službe u Centru za obuku u Vojsci Crne Gore, dobio otkaz. Rješenje o otkazu je potpisala bivša ministarka odbrane Olivera Injac, navodeći tada da mu služba u VCG prestaje “zbog utvrđivanja da postoje bezbjednosne smetnje uz nečastan otpust”.

Žalba Bojana Zvicera na ovo Rješenje usvojena je 15.09. i vraćena prvostepenom organu na ponovni postupak i odlučivanje, uz obrazloženje da je bivša ministarka Injac povrijedila upravni postupak.

“Sada ću sačekati da Komisija završi svoj dio posla po Zakonu. Kao što sam i ranije izjavio, nijesam nikada ništa suprotno Zakonima Crne Gore uradio, a svoje angažovanje u Vojsci sam započeo sa 19 godina. Prije mog angažovanja u VCG, ANB je izvršila bezbjedonosnu procjenu”, objašnjava Zvicer.

Dodaje da sljedeći korak jeste, i mora biti, tužba za povredu časti i ugleda.

“Ne žurim nigdje, za sve imam vremena i biće mi veliko zadovoljstvo da stvari uradim kako treba. Povratak na svoje radno mjesto ću prihvatiti, ali ću prvo zatražiti prijem kod načelnika Generalštaba, kao i godišnji odmor koji me po zakonu sleduje. Razočaran sam Vojskom kao institucijom koja je tu da brani Crnu Goru, njen teritorijalni integritet i nezavisnost. Vraćam se samo iz razloga da dokažem svoju nevinost i mislim da je to pravi način”, ističe on.

Nakon hajke, koju je, prema njegovim riječima, sprovodila bivša ministarka Injac godinu i po dana prije otkaza, pokušavajući da mu, zbog patriotskih objava na fejsbuku, pronađe mrlju i da ga poveže sa političkim partijama, golgota se nastavila i nakon prestanka radnog odnosa.

Tako su me, navodi Zvicer, uz obrazloženje da imaju operativna saznanja o posjedovanju oružja i eksplozivnih materija, 2. avgusta priveli i izvršili pretres stana u kojem su se nalazili supruga i dijete.

“Razlog mog privođenja je čisto političke prirode. Dokle su spremni da idu političari, koji su činili vlast zadnje dvije godine, najbolje govori taj pretres. Pod izgovorom borbe protiv kriminala, napadaju obične građane, prvenstveno Crnogorce i Crnogorke, a sve zbog nepokolebljivosti u odbrani otadžbine, naše kulturne i istorijske baštine”, kaže Zvicer.

Ističe da će, upkos svemu, ostati nepokolebljivi patriota.

“Ja ću uvijek biti na braniku Crne Gore, i nikad neću dati na svoje. Iako nas nazivaju “ustašama” i “izmišljenom nacijom”, borićemo se za naslijeđe Ustavnim pravima, a ako zatreba i svakim drugim načinom. Za sad je Crna Gora stala, ali nakon parlamentarnih izbora dobićemo šansu da nastavimo da se krećemo ka mirnoj luci, ka demokratiji”, zaključuje Zvicer.

Podsjetimo, nakon uručenja rješenja o otkazu, u martu ove godine, Zvicer se na svom Facebook profilu, obratio bivšoj ministarki Injac:

“Tokom moje karijere sam žrtvovao porodicu, čak sam zbog obaveza preskočio sinu tri rođendana. Volim svoju zemlju, pa sam mislio da je to normalno. Izvinjavam se svom sinu što nijesam za njegovo slavlje bio sa njim, neće se više ponoviti. Vaš radnik, a moj bivši pretpostavljeni Stijepović je pokrenuo novi disciplinski postupak protiv mene, čim ste ga postavili. Postupak se vratio kao neosnovan, a moji odgovori se danas nalaze na prvoj strani vojnog kodeksa VCG. Zaslužio sam makar zahvalnicu za isto. Da nijeste privatizovali Vojsku Crne Gore sa Vašim partnerom kojeg ste vratili iz penzije, danas ne bi VCG doživjela ovakvu degradaciju i uništavanje po svim pitanjima. O vama mislim isto što i o portalu IN4S koji je fašistički, proruski i prosrpski, a koji vam je koristio, za koji ste i izjave davali”, napisao je , izmedju ostalog Bojan Zvicer.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite