20.8 C
Podgorica
Srijeda, 28 Februara, 2024
spot_img

Živković – Reintjes: Crnoj Gori potrebna stabilna, proevropska vlada koja će bez odlaganja raditi na ispunjavanju obaveza iz evropske agende

Vršilac dužnosti predsjednika Demorkatske partije socijalista (DPS) Danijel Živković primio je ambasadora Holandije Jousta Reintjesa.

U prijateljskom i otvorenom razgovoru, kako je saopštila partija, razmjenili su mišljenja o progresu Crne Gore u pregovaračkom procesu, u kontekstu formiranja nove vlade.

Sagovornici su zaključili da evropske i evroatlantske vrijednosti nemaju alternativu kada je u pitanju stabilizacija političkih prilika i dalji napredak države, te da je Crnoj Gori potrebna stabilna, proevropska vlada koja će bez odlaganja raditi na ispunjavanju obaveza iz evropske agende, jedan je od zaključaka susreta.

“Za Demokratsku partiju socijalista proces evropskih integracija ključni prioritet, kojem je ostala dosljedna uprkos brojnim izazovima i značajnim pomjeranjima na unutrašnjem i međunarodnom planu”, ocijenio je Živković.

Iz DPS navode da je ambasador Reintjes  potvrdio podršku Holandije u daljim koracima Crne Gore na putu ka članstvu u EU.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite