19.9 C
Podgorica
Subota, 13 Aprila, 2024
spot_img

Željko i Milo između dva zalogaja srpskog hljeba pljuju po Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Aleksandar Vulin ponovio je da stvaranje “srpskog sveta” ostaje njegova politička misija.

“Nikad nije bilo Velike Srbije, kamo sreće da je postojala, ali je Hitler napravio Veliku Albaniju. Svi narodi imaju prirodnu težnju da se ujedine, samo Srbi ne smiju”, naveo je Vulin.

Dodao je da stabilnost Balkana “zavisi” od Srbije i optužio lidere pojedinih zemalja u regionu da “hoće žito, ulje, vakcine iz Srbije, a pljuju po njoj”.

“(Željko) Komšić i (Milo) Đukanović između dva zalogaja srpskog hljeba pljuju po Srbiji. Kad im treba sve, od vakcine protiv koronavirusa do hljeba, tu im je Srbija, a Crna Gora i BiH neće da uđu u Otvoreni Balkan jer to je, kako kažu, Vučićev velikosrpski projeka”, ocijenio je Vulin.

Izjavio je i da oni koji su bombardovali Jugoslaviju nemaju moralno pravo da od Srbije traže da uvede sankcije Rusiji i “uništava vjekovna prijateljstva”.

Vulin je za televiziju Pink ocijenio da je sukob u Ukrajini pokrenuo talas rusofobije koja se, po njegovim riječima, uvijek završava srbofobijom.

“Svako ko je mrzio Rusiju, nije volio Srbiju. Sve što danas rade ruskoj djeci radili bi sjutra srpskoj”, tvrdi Vulin.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite