18.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024
spot_img

Zbog paljenja zastave pritvor do 30 dana

Zbog paljenja crnogorske zastave u Budvi uhapšene su tri osobe, kojima je nakon saslušanja u kotorskom Osnovnom sudu, određen pritvor do 30 dana. Oni su osumnjičeni da su počinili krivično djelo povreda ugleda Crne Gore.

Crnogorsku zastavu, koja je bila istaknuta na jarbolu na šetalištu Slovenska obala, zapalili su kako se sumnja, M.Š, N.Š. i I.R.

“Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru odredilo je zadržavanje tri lica (R.I, Š.N. i Š.M), zbog postojanja osnova sumnje da su 16. februara u Budvi zapalili državnu zastavu Crne Gore. Osumnjičenima se stavlja na teret izvršenje krivičnog djela Povreda ugleda Crne Gore”, saopštilo je Osnovno državno tužilaštvo iz Kotora.

Rukovodilac Jedinice za opšti kriminalitet u Centru bezbjednosti Budva Vesko Nedović kazao je da je budvanski CB pola sata nakon ponoći, 16. februara, obaviješten da je zapaljena zastava države Crne Gore, koja je bila istaknuta na jarbolu na šetalištu Slovenska obala u blizini rta Zavala.

“Odmah po prijemu obavještenja na lice mjesta su izašli službenici Centra bezbjednosti Budva koji su ustanovili da je zastava spuštena sa jarbola i zapaljena”, rekao je Nedović.

Kazao je da su odmah nakon izrvšenog uviđaja službenici Centra bezbjednosti Budva preduzeli niz operativno taktičkih mjera i radnji u cilju identifikacije i pronalaska izvršilaca predmetenog događaja.

“Pomenute mjere i radnje koje su preduzimali službenici CB Budva rezultirale su identifikacijom osumnjičenih lica, a radi se o licima I.R. (30) iz Plava, N.Š. (26) godina iz Andrijevice, i M.Š. (25) godina iz Danilovgrada”, kazao je Nedović.

Inače, ovo nije prvi put da se skrnave crnogorski simboli.

Nedavno je na druđtvenim mrežama objavljen snimak na kojem se vidi kako djeca u dvorištu jedne osnovne škole u Podgorici cijepaju zastavu Crne Gore.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite