18.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024
spot_img

Zatvorenik pobjegao iz bolnice u Brezoviku, suspendovani policajci

Zatvorenik D.S. pobjegao je juče u 17 časova iz specijalne bolnice za plućne bolesti “Dr Jovan Bulaić“ u Nikšiću, saopšteno je CdM-u iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Iz UIKS-a je CdM-u saopšteno da se pritvorenik u ovoj bolnici nalazio na bolničkom liječenju, te da su ih o njegovom bjekstvu obavijestili policajci koji su ga obezbjeđivali.

“Imenovano lice, koje je nepravosnažnom presudom osuđeno na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 2 mjeseca zbog izvršenja krivičnog djela teška krađa i falsifikovanje isprave, je za vrijeme boravka u Specijalnoj bolnici od 16. decembra 2019. godine, kontinuirano obezbjeđivano od strane po dva službenika obezbjeđenja UIKS-a”, navode u UIKS-u.

Objašnjavaju i kako je došlo do bjekstva.

“Po dobijanju obavještenja o bjekstvu pritvorenika iz Specijalne bolnice, za koje do sada poznati podaci ukazuju da je nastalo uslijed grubog zanemarivanja službenih obaveza od strane službenika obezbjeđenja koji su navedenog dana obavljali poslove obezbjeđenja pritvorenika, preduzete su i preduzimaju se kontinirane radnje i mjere u cilju pronalaska i hvatanja odbjeglog pritvorenika od strane službenika UIKS-a”, navode za CdM iz UIKS-a.

O događaju je obaviještena i Uprava policije radi preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti.

Takođe, kako se radi o pritvorenom licu obaviješten je i sud koji je odredio mjeru pritvora.

“Protiv službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija koji su bili zaduženi za obezbjeđenje pritvorenika D. S. u trenutku njegovog bjekstva, biće pokrenut disciplinski postupak, a shodno zakonskim propisima njima će biti određena mjera privremenog ograničenja vršenja dužnosti-zabrana obavljanja poslova u UIKS-a (suspenzija)”, kazali su za CdM iz UIKS-a.

IZVOR: CDM

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite