15.9 C
Podgorica
Utorak, 16 Aprila, 2024
spot_img

“Zanemariti političke razlike i udružiti kapacitete”

Novonastale okolnosti iziskuju zanemarivanje političkih razlika i udruživanje svih kapaciteta izabranih predstavnika građana Crne Gore, proučio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović. On je sjednicu Kolegijuma Skupštine zakazao za petak, 20. mart, radi dogovora o potrebnim aktivnostima i daljem doprinosu održavanju institucionalne stabilnosti.

Brajović je poručio da Skupština Crne Gore svoje aktivnosti obavlja u skladu sa preporukama i u cilju očuvanja zdravlja svih građana.

“Ministartsvo zdravlja, Institut za javno zdravlje i Vladino koordinaciono tijelo na odgovoran način u datim okolnostima obavljaju zadatke iz svoje nadležnosti, što potvrđuje činjenica da su u Crnoj Gori tek sinoć konstatovane dvije osobe zaražene ovim virusom, saopštio je Brajović i pozdravio zajedničke napore državnih insititucija, kao i brojnih privatnih inicijativa sa ciljem očuvanja javnog zdravlja.

Nagalsio je da danas nema potrebe za ubiranjem političkih poena.

“Zato pozivam sve političke partije zastupljene u parlamentu da umjesto javnih inicijativa svoje predloge iznesu na sjednici Kolegijuma, siguran da smo saglasni da u ovoj situaciji nema potrebe za ubiranjem političkih poena od strane bilo kog političkog subjekta“, navodi se u saopštenju Brajovića.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite