11.7 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Aprila, 2024
spot_img

Zahvaljujući donaciji SAD-a uskoro radovi na školi ,,Vuk Knežević“ u Njegovuđi

Ministarka prosvjete , nauke i inovacija, prof.dr Anđela Jakšić-Stojanović, posjetila je danas obrazovno-vaspitne ustanove u Šavniku i na  Žabljaku kako bi upoznala sa uslovima i potrebama učenika i nastavnika u školama na ovom području.

Ministarka je sa saradnicima obišla  JU OŠ ,,Dušan Obradović“ na Žabljaku,  JU OŠ ,,Vuk Knežević” u Njegovuđi i Obrazovni centar ,,Šavnik“ u okviru kojeg se realizuje predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje.

Tokom posjete, ministarka je razgovarala sa učenicima i nastavnicima, obišla učionice i kabinete u kojima su IT timovi nedavno instalirali računarsku opremu koju su ove škole dobile u okviru projekta koji se odnosi na digitalizaciju obrazovnog sistema  u Crnoj Gori. U razgovoru sa direktorima, nastavnicima, vannastavnim osobljem i učenicima definisani su i ključni prioriteti za naredni period.

Tokom posjete, ministarka Jakšić-Stojanović je istakla da je realno očekivati da radovi na rekonstrukciji JU OŠ ,,Vuk Knežević“ u Njegovuđi koji se realizuju kroz donaciju Vlade SAD-a, a koji se odnose na uspostavljanje sistema grijanja, postavljanje bravarije i sređivanje fasade počnu uskoro, što predstavlja jedan od najznačajnijih projekata u narednom periodu kada je u pitanju  obrazovna infrastruktura na Žabljaku.

Ministarka je još jednom podsjetila na važnost ulaganja u obrazovanje, posebno u sredinama na sjeveru naše države koje su nepravedno zapostavljane u ranijem periodu, te najavila mnogo veću i značajniju podršku ovim ustanovama u budućnosti.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite