15.9 C
Podgorica
Subota, 25 Maja, 2024
spot_img

VUJOVIĆ ODGOVORIO MILOVIĆU: „Polećela dva vrana gavrana…“ ili kako „dekontaminirati Cetinje“

Za GLASCG piše, Sreten Vujović

U zadnje tri godine, iole razumnom čovjeku je teško da prepozna svoju otadžbinu, ali i samoga sebe u provizorijumu države, koja se još uvijek da prepoznati prema državnim simbolima i prema  njenim sinovima i šećerima („teroristima“), koji u nemogućim uslovima pokušavaju prizvati pameti svoje sunarodnike, one koji se još uvijek tako ośećaju, kao i  one odrođene!

Prizivaju, bogorade i klikuju one koje je opio svetosavski miris tamjana i „Judini srebrnjaci“,  opljačkani iz naših svetinja, koje je brat Abaz velikodušno poklonio suśednoj državi i njenoj crkvi!

Pored enormnog bogaćenja novonadošlih šampiopna obmane, u rekordno kratkom vremenu, za koje je David Copperfield samo smiješna figura iluzije, u nedostatku  gotovine Spajkove „bankrot države“, u razmatranju je i uvođenje digitalne valute, a taj projekat vjerovatno je osmislio   južnokorejski „ekspert“, za  kriptovalute (Do Kvon), koji se tereti za pljačku 40 milijardi dolara, a sa kojim se Singapurac Spajki „cmače“ po društvenim mrežama!

Cijeli „projekat“ je najvjerovatnije  osmišljen u saradnji sa njim, koji je već uhapšen u Crnoj Gori, kao i onim koji se još uvijek nalazi na slobodi, a sa kojim   brat Abaz i brat Spajki imaju  izuzetno dobre odnose. Kada se već  državna kasa isprazni onda je moguće ovu nesrećnu, oskorušenu i opustošenu zemlju  do kraja gurnuti u ambis  na digitalan način,  pri čemu  ova prevaranstka družina neće imati virtualni već konkretni novac.

Dobro osmišljena bitka tzv. Srpskog sveta se vodi, izgleda, na svim „frontovima! Na polju kulture, prosvjete, nauke već su „trijumfovali“! Još samo da  zadaju završni udarac ekonomiji! 

Konačno su vlasti reagovale na prijetnje Bošnjacima „lažnom narodu lažne vjere“ kako reče „Đedo“, kojega je „Manastirka Smrt“  poslala u „Vječna lovišta“ (pogodite zbog čega), jednog humanoida, kojemu očigledno treba staviti brnjicu da ne „riška“ po vlastitom  izmetu, jer  on samo ponavlja „mantru“ skrojenu u Svetosavskoj Paravojnoj Crkavici, poznatijoj pod akronimom SPC, ali se ne śetismo da je isto to, na mnogo vulgarniji način „Đedo“ ostavio u „amanet“ svojoj paramilitarnoj pastvi,  govoreći o „komunističkoj kopiladi“ (Crnogorcima dakako) nastalima u „Titovom Jajcu“!

Finalni „akord“ ovim svetosavsko-sektaškim „troparima“ daje humanoid  Milović (bez Adamove jabučice)  izjavljujući da je „Cetinje početak i kraj Crne Gore“, a  nakon toga dodaje „Uskoro ćemo izvršiti dekontaminaciju Cetinja“! Ako misli na otrov kojim su zagadili Cetinje, na suzavce i šok bombe zakasnio je! Ako, pak misli na drugu vrstu dekontaminacije onda je dovoljno da ne dolaze na Cetinje!

Još uvijek nije otkriveno da li je ovaj „Kainov našljednik“ na Cetinju imao levor ili vibrator! Novčanik nije sigurno, jer mu  i ne treba; oni čak i intimni veš kupuju o državnom trošku!

Zar Milović  ne šalje još zlokobniju poruku Crnoj Gori od one koju iskazuju svakodnevno „Đedovi“  zombi sljedbenici!?

Cetinje nije ni početak ni kraj Crne Gore! Početak ove države je u našoj milenijumskoj Duklji, a Cetinje je samo nastavljač  i čuvar te tradicije koja ima svoju vječnost ali nikako kraj, žalosni Miloviću bez Adamove jabučice!

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” nijesu nužno i stavovi redakcije glascg.me)

KOLUMNEVUJOVIĆ ODGOVORIO MILOVIĆU: „Polećela dva vrana gavrana...“ ili kako „dekontaminirati Cetinje“
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Opština Zeta raspisala konkurs za izradu grba

Na osnovu Odluke o imenovanju predsjednika i članova Komisije za pripremu predloga simbola Opštine Zeta, Komisija za pripremu predloga simbola Opštine Zeta, dana 24....

Zeković: Crna Gora je jedna jedina – majka

Poznati kantautor, pjesnik i kompozitor Momčilo Zeković Zeko gostujući u emisiji “Na kraju dana” govorio je o atmosferi 21. maja na Cetinju i opisao...

Etički odbor UCG pokrenuo postupak nakon vulgarnih komentara u televizijskoj emisiji, najstroža kazna – javna osuda u Biltenu

Etički odbor Univerziteta Crne Gore pokrenuo je postupak u kojem će se istražiti ponašanje profesora Filozofskog fakulteta Aleksandra Stamatovića, koji je u emisiji na...

Direktor OŠ Bajo Pivljanin: Moja izjava je zloupotrijebljena

Na današnjem protestu prosrpskih organizacija u Podgorici povodom usvajanja Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenivci govorio je direktor OŠ “Bajo Pivljanin” iz Plužina Milutin Mirjačić koji...
Ne propustite