11 C
Podgorica
Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img

Vujović: Joanikije i Mandić su šrafovi velikosrpske politike, parlamentarna većina da se izjasni da li je za Crnu Goru u srpskom svetu

Generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović za Antenu M kaže da gaženje Ustava i ugleda Crne Gore postaje svakodnevnica. Za pokretanje inicijative za smjenu predsjednika parlamenta Andrihe Mandića svako čekanja i odugovlačenje je neprihvatiljivo, dodaje Vujović.  Za smjenu, kako kaže Vujović ima, više razloga.

“Ovo je samo kap koja je prelila čašu, znamo i slučaj pojavljivanja Mandića u štabu SNS-a, kasnije i čestitka neustavnom danu Republike Srpske kao i za ukupno djelovanje njegove partije. Poslije ovog čina hitno treba inicirati smjenu kako bi se testirala i parlamentarna većina, da li podržava Mandića ili dostojanstva Crne Gore jer zajedno ne mogu da idu zajedno.”, kaže Vuković.    Vujović kaže da su “mitropolit Joanikije i Mandić šrafovi velikosrpske politike kojom kordinira Beograd na čelu sa Aleksandrom Vučićem”. Kada se sagleda šira slika, generalni sekretar SDP-a navodi da ga postupci Mandića ne iznenađuju.”To je kontinuitet njegovog djelovanja i on će nastaviti tako sve dok se politički ne zaustavi i ne napravi pritisak na parlamentarnu većinu. Zbog toga smo zatražili da se ova stvar podigne na najveći mogući politički nivo kroz proceduru u parlamentu i da se pokrene priča o njegovoj smjeni bez puno priče i odugovlačenja”, smatra generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović.Vujović smatra da parlamentarnu većinu na osnovu inicijative o Mandićevoj smjeni treba testirati.”Parlamentarna većina će u jednom trenutku morati da podvuče crtu i da se izjasni, da li je za evropski put Crne Gore ili je za Crnu goru u srpskom svetu kako to promoviše i Mandić koji se želi postaviti kao politički lider parlamentarne većine.”, poručio je Vujović. Antena M je zatražila komentar i od poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad ali odgovore nijesmo dobili.

IZVORAntenaM
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite