9.9 C
Podgorica
Subota, 20 Aprila, 2024
spot_img

Vučić: Vulinu sankcije uvode zbog Rusije ne zbog kriminala

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da američke sankcije šefu Bezbjednosno informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu nisu uvedene zbog bilo kakvog kriminala i korupcije, već zbog njegovog odnosa prema Ruskoj Federaciji.

On je dodao da će sjutra o tome detaljno govoriti.

Vučić je, prenosi RTS, rekao i da nije primijetio “da je kokain pronađen u kabinetu Aleksandra Vulina nego u Bijeloj kući”.

“Imaju oni kakvim istagama da se bave, ali ja smatram da je veoma važno, da je strašno važno da se sporovede istraga. Ja mislim da je to neki opšti član koji oni koriste da nešto napišu”, rekao je Vučić.

Vulin je stavljen je na listu osoba koje su pod sankcijama američke administracije zbog, kako se navodi, “umiješanosti u transnacionalni organizovani kriminal, ilegalne operacije u vezi sa narkoticima i zloupotrebu javne funkcije”.

Američke vlasti tvrde da je Vulin “zloupotrebom javne funkcije” pomagao trgovcu oružjem Slobodanu Tešiću da se njegove “ilegalne pošiljke oružja slobodno kreću preko granica Srbije”, a Rusiji obezbjeđivao “platformu za dalji, zlonamjerni uticaj u regionu”.

Izvor:RTCG

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite