16.9 C
Podgorica
Subota, 18 Maja, 2024
spot_img

VUČIĆ: Putin ne blefira!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je, komentarišući poruke ruskog šefa države o mogućem reagovanju Kremlja, da vjeruje da Vladimir Putin ne blefira kad govori o svojim daljim potezima, javila je agencija Tanjug.

Putin je u srijedu u obraćanju naciji, nakon ukaza o mobilizaciji dodatnih snaga ruske vojske, ponovo zaprijetio zapadu.„Ako teritorijalni integritet naše zemlje bude u opasnosti, mi ćemo odgovoriti svime što raspolažemo da zaštitimo Rusiju i naš narod. To nije blef“, kazao je Putin.

Vučić je, u intervjuu za američku TV mrežu Newsmax, istakao očekivanje da će mir prevladati i da će doći do kompromisnog rješenja između Rusije i Ukrajine.

Novinar Newsmaxa je rekao da je zapad zabrinut poslije Putinovog obraćanja i izjave o mogućoj upotrebi svih vojnih kapaciteta i upitao Vučića, koji se više puta susreo s ruskim liderom, smatra li da predsjednik Rusije blefira.

„U Srbiji se nadamo da će mir prevladati i da će svi učiniti sve da se dođe do kompromisnog rješenja. Ne mogu da govorim kao vojni analitičar, već kao predsjednik, da bi odgovorio na ovo pitanje, ali da, tačno je, mnogo puta sam se vidio sa predsjednikom Putinom i ne vjerujem da on blefira“, rekao je Vučić, koji se nalazi u Njujorku zbog zasijedanja Generalne skupštine UN.

Tokom emisije, voditelji su spomenuli da Srbija ima dobre odnose s Rusijom i upitali Vučića kakav je odnos Srbije prema sukobu u Ukrajini, navodi Tanjug.

„Mi imamo tradicionalno dobre odnose s Rusijom i Ukrajinom“, naglasio je Vučić, istakavši da se Srbija ne stavlja ni na čiju stranu i da će uvijek osuditi rat.

Posljednje vijesti
Ne propustite