22.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024
spot_img

Vučić: Priština pod sankcijama, a dobili članstvo u Parlamentarnoj skupštini NATO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, komentarišući to što je Priština danas dobila status pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO i najave da bi uskoro mogla da postane članica Savjeta Evrope, da se sve to dešava dok je Priština pod sankcijama.

„Sankcije u kojima im daju viznu liberalizaciju, pridruženi član Parlamentarne skupštine NATO, to je stepenik više nego što su bili, članstvo u Savjetu Evrope… Teške su te sankcije“, rekao je Vučić novinarima prilikom obilaska fabrike „Borbeni složeni sistemi“ u Krušumliji.

Evropska unija uvela u junu prošle godine sankcije protiv Prištine zbog nepreduzimanja mjera za smirivanje situacije na sjeveru Kosova i Metohije.

Prema Vučićevoj ocjeni, to pokazuje „da su sve vrijeme radili zajedno, kao uigran tim“, odnosno da su „samo glumili dobrog i lošeg policajca“.

Govoreći o tome što je Priština dobila status pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO na 25. godišnjicu agresije na tadašnju SR Jugoslaviju, on je ocjenio da „oni vole to na ovakve datume“.

„Zato su one naše bednike naterali da isporuče Miloševića na Vidovdan, zato su danas donjeli odluku o Prištini kao pridruženom članu Parlamentarne skupštine NATO-a, zato će opet da izaberu neki poseban dan kada će da ih prime u Savjet Evrope“, naveo je Vučić.

IZVORNOVA RS
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite