15.9 C
Podgorica
Utorak, 16 Aprila, 2024
spot_img

Vučić: Nije slučajno nekome palo na pamet da od SPC u Crnoj Gori pravi Pravoslavnu crkvu

Predśednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Beogradu da će Srbija nastaviti da podržava Republiku Srpsku (RS) i srpski narod u Crnoj Gori kroz “sve forme koje su zakonito moguće i opravdane”.

Vučić je poslije sastanka sa predstavnicima Srba iz Republike Srpske i Crne Gore zamolio rukovodstvo RS da povodom situacije u BiH poslije odluke Ustavnog suda o zemljištu, ima u vidu interese cjelokupnog srpskog naroda i Srbije i da sve što rade, rade pravno, demokratski, kroz institucije i “bez šire destabilizacije regiona”.

Vučić je izjavio da se “ne dovodi u pitanje da će Srbija biti uz svoj narod”, ali je dodao da je Srbiji neophodan mir “više od svega”.

“Moramo strateški da vodimo računa o tome da nam je potreban mir da ekonomski ojačamo, da imamo više djece. Znam da se to ne dopada dijelu javnosti koji želi radikalna rješenja, ali najveći uspjeh Srbije je u tome koliko dugo može da sačuva mir”, kazao je Vučić.

Ocijenio je da je Srbija “ekonomski najsnažnija u posljednjih 50 godina”, da se nalazi “pred velikim političkim iskušenjima” jer, kako je rekao, “neki u međunarodnoj zajednici pokušavaju da po oprobanom receptu okrive Beograd za sva dešavanja u regionu”.

“Juče sam konačno shvatio da (bivši premijer Kosova Ramuš) Haradinaj nije bio sasvim sam kada je uvodio takse, već da je bilo onih u medjunarodnoj zajednici koji nisu imali ništa protiv toga”, rekao je predsjednik Srbije i nastavio da “nije slučajno nekome palo na pamet da ruši identitet Srba i RS u BiH, da od SPC u Crnoj Gori pravi Pravoslavnu crkvu”.

Po njegovim riječima, “mnogi iz svijeta bi željeli da kažu da Beograd upravlja trenutnim procesima u RS i Crnoj Gori”.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite