37.9 C
Podgorica
Petak, 21 Juna, 2024
spot_img

Vučić nazvao iracionalnim navode da sanja o velikosrpskom carstvu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je večeras kao iracionalne navode njemačkog lista “Rajniše post” da “sanja o velikosrpskom carstvu”.

„Kad dođu u fazu da ne mogu da kažu da je Vučić rekao da se zalaže za vaskoliko srpsko carstvo ili da radi po tom pitanju, prelaze u sferu iracionalnog, jer u svojoj kampanji moraju da objasne zašto moraju da čuvaju svoje čedo Aljbina Kurtija na Kosovu i zašto Srbi svuda u regionu moraju da budu krivi kao u BiH“, rekao je Vučić za RTS.

On je kazao i da bi se „iznenadili“ kada bi znali šta sanja ali to, kako je rekao, “nema veze sa onim o čemu je pisao njemački list”.

Komentarišući navode o ruskom uticaju u Srbiji, Vučić je rekao da „naravno da ima“ ruskih medija u Srbiji, ali i dodao da to ne znači da nema „ovih drugih“.

Željko Mitrović svakog dana piše isto što i ambasador Hil, Milomir Marić isto što piše Putin. Kakve to ima veze sa politikom Srbije? Ja sam taj koji ću da vodim politiku u skladu sa interesima Srbije, baš me briga šta će da kaže bilo ko drugi ili medij u Srbiji“, rekao je predsjednik.

Upitao je da li zbog toga treba gasiti medije.

„Da gasimo Novu S i N1 što su ogoljeno na strani Zapada, da gasimo Pink što je na strani Zapada, Hepi što je na strani Rusije? Ja u tome neću da učestvujem“, rekao je Vučić.

Ponovio je da će dok bude predsjednik, do 2027. godine, politika koju vodi biti „samostalna, nezavisna Srbija koja ima svoje spoljnopolitičke ciljeve na evropskom putu, ali koja neće da ruši svoja tradicionalna prijateljstva ma ko šta tražio od medijskih poslanika ili na bilo koji drugi način“.

„Neću da dozvolim da Srbija upadne u vrtlog ludila i jednih i drugih“, rekao je Vučić i dodao da se „raduje“ odlasku u Kinu o oktobru gdje bi, kako je rekao, trebalo da bude potpisano 38 sporazuma.

BETA

SVIJETREGIONVučić nazvao iracionalnim navode da sanja o velikosrpskom carstvu
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Šimun: Pregovaramo, pacijenti će moći da obave transplantacije; Stanojević: Puni smo optimizma

Pacijenti koji čekaju transplantaciju planirali su jutros protest ispred Ministarstva zdravlja u Podgorici, ali su odustali od njega nakon što ih je ministar zdravlja...

Počinje ljeto: Sjutra će dan trajati 15 sati i 35 minuta

Sjutra je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja najduži dan u godini i označava početak ljeta. Tada Sunčevi zraci padaju pod pravim uglom na sjeverni povratnik i...

Međunarodni kraft festival 21. i 22. u Budvi: Susret crnogorskih i evropskih proizvođača

Međunarodni „Craft Sea Fest“ biće održan 21. i 22. juna u Budvi, u coworking space-u „ITBranchHouse“ u Tre Canne. Na ovom festivalu proizvode će...

NAGRADA ZA LJUDSKA PRAVA I DRUŠTVENI AKTIVIZAM “RIFAT RASTODER“

Piše: Božidar PROROČIĆ, književnik i publicista Savremena Crna Gora suočava se sa izazovima u razvijanju kulture sjećanja, često zaboravljajući na doprinos onih čija je kulturološka,...
Ne propustite