37.8 C
Podgorica
Petak, 19 Jula, 2024
spot_img

Vučić: Juče na teritoriji Srbije bilo 25 intervencija zbog ponašanja omladine koja imitira ubicu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će biti primljeno, u narednih šest mjeseci, 1.200 novih policajaca zaduženih za škole. Govoreći o napadu kod Mladenovca, u kom je stradalo osam ljudi, rekao je da je to “teroristički čin” i “da zlikovac više svjetlost bijelog dana vidjeti neće”, da “iz zatvora izaći neće”.

Izrazio je u svoje ime i u ime svih članova Vlade saučešće i porodicama zločinački ubijenim ljudima iz okoline Mladenovca.

„Iako znam da je to veoma teško za te ljude da prihvate, da im kažem da smo zajedno ujedinjeni u bolu i tuzi… Ovim ponovljenim masovnim zločinačkim napadom, poslije napada na našu djecu, a zatim nasumičnim napadom na svakoga, ko se slučajno našao na logorskoj vatri ili bilo ispred kapije radeći nešto… Ovo je napad na našu zemlju“, ocijenio je.

Naveo je da su svi bili u stanju šoka poslije ubistva djece, ne vjerujući šta se dogodilo, „tražeći motiv i razlog i ne mogavši to da pronađemo“.

Naveo je da u Srbiji ima više od 5.200 učenika i da su roditelji postali zabrinuti.

„Onda se pojavi neko da li je psihopata, monstrum ili đavo i bez trunke kajanja vam ubije djecu… Kako da umirimo roditelje? Nekoliko je novih mjera… Mi ćemo u narednih šest mjeseci primiti 1200 novih policajaca i sa tim ćemo krenuti odmah i prebaciti 1000 policajaca više da provode vrijeme u školi… Dok ne budemo uspjeli za godinu dana da dostignemo nivo da je policajac uvijek u školi“, rekao je, ocjenjujući da će se time smanjiti nasilje za 80 odsto u školi.

Govoreći o napadu noćas, rekao je da je to teroristički čin i „da zlikovac više svjetlost bijelog dana vidjeti neće, da iz zatvora izaći neće“.

On je kazao da je juče na teritoriji Srbije bilo 25 intervencija policija zbog groznog ponašanja omladine koja imitiraju monstruma ubicu. Imali su kaže i 20 lažnih prijava.

“Naši policajci ne mogu da stignu da pohapse sve”, kazao je Vučić.

Naveo je da su neki znali gdje se ubica iz Mladenovca nalazi ali da im nijesu prijavili te da će oni biti pozvani na odgovornost.

Vučić je kazao da je predložio da se uvede smrtna kazna, ali da je predsjednica Vlade protiv.

Naveo je da ubica iz Mladenovca uporno ponavlja riječ “omalovažavanje”.

SVIJETREGIONVučić: Juče na teritoriji Srbije bilo 25 intervencija zbog ponašanja omladine koja...
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite