12.2 C
Podgorica
Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img

Vučić: Jeste li razmislili boli li nas to što je Crna Gora priznala otcepljenje dijela teriotrije Republike Srbije?

Odgovarajući na pitanje novinarke Radio Televizije Crne Gore (RTCG) da li je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o izručenju Svetozara Marovića, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je da je iznio to pitanje tokom dvodnevnih razgovora.

– Moje mišljenje je da svako ko je krivično kažnjen u Crnoj Gori bi trebalo izrečenu kraznu da odsluži. Dobio sam uvjerenje da će se Srbija odgovorno odnijeti tim povodom – rekao je Milatović.

Osvrnuvši se na to pitanje predsjednik Srbije je rekao da se nameće drugo pitanje: zašto se u našim odnosima uvijek traži razlog da bi onaj drugi se okrivio za nepoštovanje nekoga.

– Jeste li razmislili boli li nas to što je Crna Gora priznala otcepljenje dijela teriotrije Republike Srbije? Kad pričamo o ambasadorima – je li nas boljelo da je protjeran naš ambasador? Kao što vidite nemamo problem poštovanja Milatovića i donosimo odluku u narednih 10-12 dana ko će biti novi ambasador u Crnoj Gori. Ili uvijek morate da vidite sve iz sopstvene vizure. Nijesam govorio ni o srpskom pitanju ni o čemu drugom. Kako je moguće da od 28.73 odsto Srba imate svega osam odsto Srba zapošljenih u javnom sektoru? Mislite li da je to manje važno pitanje od izručenja Marovića? – rekao je Vučić.

Dodao je da Marović tabu tema i da one ne bi trebalo da postoje.

– Molim vas da se nekad stavite u naše cipele i da pogledate kako to izgleda iz našeg ugla. Kao što se trudim da razumijem sve potrebe Crne Gore koje želim da poštujem – poručio je Vučić.

IZVOR: POBJEDA

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite