24.8 C
Podgorica
Srijeda, 12 Juna, 2024
spot_img

Vojska Srbije oborila dron u širem rejonu Kopaonika

Jedinice Vojske Srbije su u popodnevnim časovima, nakon pravovremenog otkrivanja i praćenja, neutralisale komercijalni dron koji se kretao iz pravca Kopaonika ka Raški. Dron je oboren primenom mjera elektronskog ometanja, u neposrednoj blizini vojnih objekata u garnizonu Raška, saopštilo je Ministarstvo odbrane te zemlje.

Kako navodi Ministarstvo odbrane, u skladu sa naređenjem predsjednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije preduzima pojačane mjere za otkrivanje, praćenje i neutralisanje bespilotnih letilica u blizini vojnih objekata.

“Jedinice Vojske Srbije su danas u popodnevnim časovima, nakon pravovremenog otkrivanja i praćenja, neutralisale komercijalni dron koji se kretao iz pravca Kopaonika ka Raški. Dron je oboren primjenom mjera elektronskog ometanja, u neposrednoj blizini vojnih objekata u garnizonu Raška”, ističe se u saopštenju.

Kako navode, Vojska Srbije će i dalje, u skladu sa naređenjem predsjednika Republike i vrhovnog komandanta, obarati sve bespilotne letilice koje se nađu u zoni zabrane leta i u blizini vojnih objekata.

I juče su na području Merdara i u okolini Raške primećeni dronovi koji su osmatrali kasarne i položaje Vojske Srbije.

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je za RTS da je riječ o pokušajima da se vrši osmatranje položaja jedinica VS i određenih vojnih objekata, kasarni.

“Nije pitanje samo ulaska u Raški okrug, Vojska Srbije je uočila određene objekte i u pravcu kretanja preko Topličkog i Nišavskog okruga”, rekao Vučević.

rts

SVIJETREGIONVojska Srbije oborila dron u širem rejonu Kopaonika
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

KIC ZETA: Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali edukativnoj radionici

Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali su edukativnoj radionici pod nazivom “Reciklaža nije gnjavaža”. Predavači Maja Stojanović i Milica Šanović upoznale su djecu sa osnovnim...

Šimun: Izgradnjom nove bolnice ispisujemo modernu istoriju zdravstva u Pljevljima

Raspisan je tender za izradu tehničke dokumentacije, kao i za izvođenje radova na izgradnji nove Opšte bolnice u Pljevljima po principu ,,projektuj i izgradi”....

Bratić: Smjene 140 direktora obrazovnih ustanova bile zakonite

Kritike na račun mog rada u 42. Vladi Crne Gore dolaze od nevladinih organizacija koje su smještene u zgradi BEMAX-a, a za kupovinu ili...

Neradni dani povodom Kurban Bajrama 16,17. i 18. jun

Povodom predstojećeg vjerskog praznika – Kurban Bajrama, za zaposlene islamske vjeroispovjesti neradni dani su 16, 17. i 18. jun, saopšteno je iz Ministarstva rada...
Ne propustite