11 C
Podgorica
Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img

Vojnici od danas čuvaju karantine, sjutra sjednica

Savjet za odbranu i bezbjednost sinoć je na telefonskoj sjednici donio odluku o angažovanju pripadnika Vojske Crne Gore na obezbjeđenju fizičke zaštite objekata u kojima se sprovode mjere karantina. Angažovanje pripadnika Vojske počeće od danas.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović predsjedavaće sjutra sjednicom Savjeta za odbranu i bezbjednost koja će se održati u Vili “Gorica” u Podgorici. Kako je najavljeno, posebnom tačkom dnevnog reda biće predviđeno razmatranje informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i preduzetim mjerama na sprječavanju širenja virusa COVID-19.

“Na sjutrašnjoj sjednici će biti razmatrani izvještaji o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u vježbama ili obuci u inostranstvu u 2019. godini, učešću pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim snagama, mirovnim misijama i drugim aktivnostima u inostranstvu u 2019. godini, stanju u Vojsci Crne Gore za 2019. godinu”, navodi se u saopštenju Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Dnevnim redom sjednice planirano je i donošenje odluke o deklarisanju jedinice Vojske Crne Gore za sprovođenje aktivnosti u sastavu snaga Sjevernoatlantskog saveza za brzo reagovanje do kraja 2022. godine.

U Crnoj Gori sinoć  je potvrđeno još šest novih slučajeva obolijevanja od korona virusa, pet iz postojećih kontakata, jedan novi, saopštio je Institut za javno zdravlje. Time je broj oboljelih u našoj državi porastao na osam.

Ministarstvo zdravlja donijelo je sinoć, nakon sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, naredbu o novim privremenim mjerama na zaštiti građana od širenja koronavirusa i više preporuka. Između ostalog, zabranjuje se rad većine trgovinskih objekata, obustavljaju se taksi prevoz…

Zabranjen je rad trgovinskih objekata, osim apoteka i objekata u kojima se obavlja trgovina hranom, pićem, sredstvima za higijenu, motornim gorivima, građevinskim proizvodima, sredstvima za zaštitu i prihranu bilja i sadnog materijala, proizvoda za ishranu i liječenje životinja.

Iz Vlade su naglasili da nepostupanje po mjerama podliježe krivičnoj odgovornosti.

RTCG

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite