14.7 C
Podgorica
Subota, 24 Februara, 2024
spot_img

Vojin Mijatović poručio iz Srebrenice: Ovaj Srbin i Bosanac živi svaku bol svoje zemlje

Vojin Mijatović (SDP), ministar razvoja, trgovine i preduzetništva FBiH, oglasio se u utorak, 11. jula,  o obilježavanju 28. godišnjice genocida u Srebrenici.

Njegovu objavu na Fejsbuku prenosimo integralno:

“Pada noć nad mojom Bosnom”


Još jedan 11.07. je na zalasku, još jednom sam se vratio iz Srebrenice i pokušavam se pokupiti sam sa sobom. Moj svaki prethodni odlazak i budući je samo moj, to je moja odluka i moj usud i ne pripada nikome sem meni, ni vama koji me mrzite što dolazim, ni vama koji ne volite što me vidite tu.

Kao i do sada tu sam zbog nevino stradalih, zbog mog naroda nad kojim je genocid počinio moj narod.

I da tako je, i zato moram dolaziti dok se moj narod ne pokloni zrtvama mog narodu, dok moj narod ne oda večni pomen mom narodu, dok moja narod ne shvati da je Srebrenica naša zajednička bol.

Tu sam zbog mog brata Ćamila i njegove djece, tu sam zbog mog druga Ahme jer opstaju u Srebrenici, jer i poslije svoje golgote vole i nedaju da umre sjećanje i naša zajednička obaveza da odajemo počast žrtvama genocida.

I svaki put nakon 11.07. čitam prijetnje, poruke, pljuvanje i onih koji negiraju genocid, ali i onih koji smatraju da nisam dobrodošao jer sam Srbin. Prastajte i jedni i drugi, ali biću uz Srebrenicu dok sam živ.

Ovaj Srbin i Bosanac živi svaku sreću ali i svaku bol svoje zemlje, znam nisam po tim vašim kalupima, šta ćeš bena bosanska, uvijek kontra svima ali uz svoju dušu i savjest.

Moje obećanje i bratu Ćamilu i Ahmi nikad neću prestati dolaziti, obaveza prema stradalima, obaveza prema budućim generacijama.

Spavaj Bosno moja, sutra je novi dan i nova borba da bolje živimo!!!”, piše Vojin Mijatović na Fejsbuku.

RADIO SARAJEVO

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite