19.9 C
Podgorica
Subota, 13 Aprila, 2024
spot_img

Veselo u spuškom zatvoru: Koprivica, Knežević i Milica Vojinović održali književno-muzički program

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) u Spužu juče je bilo veselo, naveo je u saopštenju Dragan Koprivica koji je zajedno sa liderom DNP-a Milanom Kneževićem i Milicom Vojinović u spuškom zatvoru održao književno -muzički program.

Koprivica je naveo da je potvrđeno da programi humanitarnog karaktera imaju svoju punu opravdanost. Program su izveli, naveo je Koprivica, uz podršku uprave spuškog zatvora, v. d. direktora, Darka Vukčevića, zamjenika direktora, Nebojše Jankovića, i uz koordinaciju Igora Mijatovića i ostalog policijskog osoblja. 

Da će susret sa zatvorenicima i ovog puta biti osoben odmah se pokazalo i po reakciji jednog broja njih u zatvorskom krugu, koji su skandiranjem pozdravili Milana Kneževića, a dobra komunikacija je nastavljena i u velikoj trpezariji Zatvora, adaptiranoj za praćenje programa.  Na samom početku Knežević se uz aplauze svih prisutnih obratio zatvorenicima i zatvorenicama evocirajući svoja sjećanja na boravak u Spuškom zatvoru za kratke kazne. Posebno je istakao da je zavidio upravo prisutnima, jer oni makar znaju s kim su u spavaonici tokom noći, a u dijelu, gdje je on boravio, imao je osjećaj da je „na željezničkoj stanici, jer nikad ne znaš sa kim ćeš zaspati, a sa kim ćeš se probuditi“.

Nastup Kneževića, posebno uz njegovu izvrsnu satiričnu pjesmu na temu iz svakodnevnog političkog života, „Ne dam mandat“, propraćen je uz smijeh i aplauze, kao najbolja najava da će program i u nastavku imati svoj puni efekat“, naglašeno je u saopštenju.Koprivica je pozdravio prisutne zatvorenike i zatvorenice, i policijsko osoblje, i u duhu naslova jednog poznatog hita, kad je već ionako čest gost u UIKS-u, pitao zatvorenike „Ima li jedno mjesto za mene“, na šta su mu svi prijateljski odgovorili: „Nema“. 

 Milica Vojinović i Koprivica potom su pjevali popularne stare i nove hitove, praćeni od strane svih zatvorenika i zatvorenica. Koprivica je izveo poznate pjesme Halida Bešlića, Enesa Begovića i drugih izvođača, a Milica Vojinović, učesnica popularne muzičke serije regionalnog karaktera „Nikad nije kasno“, još jednom pokazala da je jedna od najboljih vokalnih solistkinja ne samo Crne Gore nego i cijelog regiona.Poseban efekat izazvao je duet Vojinovićeve i Koprivice, pjesma „Ponoć“ iz filma „Toma“, koju su s njima pjevali svi prisutni, što je ostavilo pravi pečat na cio program. 

Na kraju uspješnog, humanitarno obojenog književno-muzičkog druženja u Spuškom zatvoru, Koprivica je ponovio da zatvorenici imaju pravo na određene kulturne sadržaje periodično, što u svom programu podržava i Uprava UIKS-a, i da je spreman za organizovanje novih kulturnih sadržaja za zatvorenike, uz očekivanja da i drugi umjetnici nađu vremena da održe svoje programe u određenim intervalima, na planu dalje humanizacije života i rada lica u zatvoru za duge kazne.Povodom ovog nastupa u Spužu, uz lijep odjek u sredstvima javnog informisanja, jer su program po prvi put snimale i dvije TV kuće, Prva TV i Nova TV, stigao je i poziv da Milana Kneževića sa zadovoljstvom očekuju, u istom kulturnom programu, i u Zatvoru – Bijelo Polje, što je u načelu prihvatio. Milica Vojinović planira svoj solistički koncert sljedećeg mjeseca, a Koprivica će zajedno s njom nastupiti za Osmi mart u KIC-u „Zeta“ – Golubovci“, saopštio je Koprivica.

IZVORRTNK
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite