18.1 C
Podgorica
Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img

Veljoviću određeno zadržavanje do 72 sata

Bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu povodom optužbi za zloupotrebe i krijumčarenje, određeno je zadržavanje do 72 sata, prenosi RTCG.

Veljović je prethodno saslušan u SDT zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje.

On je jutros uhapšen i saslušan u Specijalnom policijskom odjeljenju (SPO). Pored Veljovića uhapšen je i Mujo Nikočević.

Krivične prijave su podnešene i protiv Aleksandra i Nikole Mrkića.

– Specijalno policijsko odjeljenje je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva danas uhapsilo V. V. i M. N. i protiv njih, ali i protiv A. M. i N. M, koji se traže, podnijelo krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da su učinili krivicna djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje – kazao je ranije državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Prethodno je, podsjeća, policija pretresala stanove i druge prostorije osumnjičenih, a dokazi protiv njih prikupljeni su i u saradnji sa Agencijom Evropske unije za saradnju organa za sprovodjenje zakona – EUROPOL.

– Aktivnosti Specijalnog državnog tužilaštva i policije u ovom predmetu će se nastaviti i narednih dana – kazao je Radonjić.

RTCG-POBJEDA

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite