18.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024
spot_img

Veljović se sastao sa predstavnicima Mitropolije

Direktor Uprave policije Veselin Veljović sa saradnicima danas je održao sastanak sa predstavnicima Mitropolije crnogorsko – primorske SPC.

Na današnjem sastanku dogovorene su zajedničke obaveze i odgovornosti povodom javnih okupljanja – litija, koja se organizuju zbog nesalaganja sa usvojenim Zakonom o slobodi vjeroispovjesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, saopšteno je iz Uprave policije.

“Prepoznata odgovornost se odnosi na mir i bezbjednost svih građana.

Policija će u narednom periodu obezbjeđivati sve skupove prijavljene u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i utvrđenim procedurama.

Predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske predočen je stav Uprave policije da policija u buduće ne može obezbjeđivati kretanja građana duž magistralnih, regionalnih i lokalnih puteva zbog bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. Ovo se ne odnosi na definisane i prijavljene trase gradskih litija.

Tehnički detalji u vezi održavanja bezbjednosti na litijama u narednom periodu preciznije će se definisati međusobnim dogovorima i o tome će javnost biti blagovremeno obaviještena”, navedeno je u saopštenju.

Izvor: antenam

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite