11.7 C
Podgorica
Nedjelja, 21 Aprila, 2024
spot_img

Veljović saslušan u SPO, pretresaju mu stan

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović saslušan je danas u Specijalnom policijskom odjeljenju. Vijesti pišu da je nakon saslušanja odveden u njegov stan u Podgorici zbog policijskog pretresa.

“Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, danas lišilo slobode V.V. i M.N., i protiv njih ali i protiv A.M. i N.M., koji se traže, podnijelo krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje”, saopštio je CdM-u državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Osim njega uhapšen je Mujo Nikočević, a policija traga za A.M i N.M.

Veljović je u dva mandata bio direktor Uprave policije i to od 2007. do 2011. godine, i od 30. jula 2018. do 17. decembra 2020. godine.

Nakon okončanja prvog mandata Veljović je bio savjetnik tadašnjeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića za oblast bezbjednosti i odbrane, a u vrijeme Vlade Mila Đukanovića od 2014. godine i sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Kada je u decembru 2020. poslije razgovora sa tadašnjim potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem otišao iz UP ponovo je zaposlenje našao u kabinetu bivšeg predsjednika Mila Đukanovića.

CDM.ME

FOTO: RTCG

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite