18.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024
spot_img

Veljović: Naša obaveza da čuvamo građane ali i zašititimo pripadnike službe

Direktor Uprave policije Veselin Veljović sastao se danas sa policijskim službenicima koji su zadobili povrede u incidentima koji su se dešavali u prethodnom periodu. Aktuelna pitanja i dešavanja u Crnoj Gori zahtjevala su i preduzimanje zakonom propisanih policijskih radnji radi očuvanja stabilnosti, reda i bezbjednosti države, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se dodaje u saopštenju, prilikom vršenja radnih zadataka policijski službenici bili izloženi kako verbalnim tako i fizičkim napadima. Iz Uprave policije iznenađeni su stepenom agresije koji je bio upućen prema pripadnicima službe.

Veljović je izrazio priznanje na savjesnom i odgovornom obavljanju radnih zadataka i čestitao na odlučnim i hrabrim reakcijama koje su pokazali u ključnim momentima, kada je odgovornost službe posebno naglašena da čuva državu i njene građane.

„Patriotizam i jedinstvo koje ste pokazali zaslužuju poštovanje. Naša je obaveza da čuvamo građane ali i da snagom zakona zaštitimo naše ljude. U izvršavanju opredjeljenih zadataka iskazali ste mudrost i trpeljivost a kada je bilo neophodno pokazali ste efikasnost, hrabrost i požrtvovanost u odgovorima na nasilje koje je bilo usmjereno direktno na vas”, istakao je  Veljović.

Iz Uprave policije podsjećaju da je u incidentima koji su se desili u Podgorici i Pljevljima povrijeđeno deset pripadnika policije od kojih je jedan službenik zadobio tešku tjelesnu povredu, dok su ostali zadobili lake tjelense povrede.

cdm.me

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite