25.9 C
Podgorica
Subota, 15 Juna, 2024
spot_img

VELIKA NARODNA PROSLAVA DANA NEZAVISNOSTI U NIKŠIĆU

Sa zadovoljstvom obavještavamo crnogorsku javnost da će se ovogodišnja proslava Dana nezavisnosti održati 21. maja na Trgu Slobode u Nikšiću.

Ovo je prvi put da se u Nikšiću gradu koji je dao nemjerljiv doprinos obnovi crnogorske nezavisnosti organizuje proslava ovog važnog datuma.

Potrudićemo se da u produkciskom smislu program protekne kako i dolikuje događajima koji se organizuju u čast Dana nezavisnosti Crne Gore.

Sloganom ovogodišnje proslave “ Vrijeme je za ljubav”, želimo da pošaljemo poruku ljubavi i tolerancije, kao i da pozovemo sve građane da slave Dan nezavisnosti svoje države.

Ovim događajem želimo da izbrišemo onu ružnu sliku koja je 13. jula prošle godine poslata iz Nikšića, jer naš grad nije poligon sa kojeg se šalju poruke mržnje i nasila.

Naša organizacija je u prethodnom periodu imala veoma profesionalnu saradnju sa Centrom bezbjednosti Nikšić, tako da vjerujemo da ćemo i ovoga puta zajednički doprinijeti da sve protekne u najboljem redu.

Očekujemo da realizaciju ovog projekta finasijski podrži Vlada Crne Gore koja u prethodnih dvije godine nije iskazivala spremnost da podrži narodne proslave Dana nezavisnosti.

Vlada ima obavezu da novcem građana finasira sve programe koji su posvećeni obilježavanju državih praznika, bez obzira ko bio njihov organizator.

Vjerujemo da zbog našeg kritičkog odnosa prema radu Vlade Dritana Abazovića navedeni događaj neće biti uskraćen za podršku.

Takođe se nadamo da će pošto se događaj organizuje u Nikšicu i Elektroprivreda podržati njegovu realizaciju, što takođe prethodnih godina nije bio slučaj.

Ovom prilikom pozivamo udruženja koja se bave očuvanjem kulturnog nasleđa svih naroda koji žive u Crnoj Gori da nas kontaktiraju ( office.ckm@gmail.com) kako bi uzela učešće u programu.

Crnogorska javnost će u narednim nedjeljama biti upoznata sa listom učesnika velike narodne proslave 21. maja.

Iz poštovanja prema porodicama žrtava koje su nastradale u avgustu prošle godine, odlučili smo se da tradicionslnu proslavu Dana nezavisnosti ove godine ne organizujemo na Cetinju iz razloga što smatramo da dok se ne navrši godinu dana od tragedije, nije vrijeme za javne proslave i muzičke događaje u Prijestonici.

DRUŠTVOVELIKA NARODNA PROSLAVA DANA NEZAVISNOSTI U NIKŠIĆU
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Basara napustila KCCG, oni poručuju da traže novog stručnjaka za transplantaciju koštane srži

Klinički centar Crne Gore (KCCG) ponudio je profesorki Nadeždi Basari produženje istovjetnog ugovora kakvog je imala do 1. juna 2024. godine, saopšteno je iz...

Romi simbol diskriminacije, brak sa pripadnicima te zajednice neprihvatljiv za 54 odsto građana/ki

U Crnoj Gori je najprisutnija diskriminacija zbog političkih uvjerenja, na drugom mjestu je  kriterijum  seksualne   orijentacije - budući da  68,1%   građana vjeruje...

Pljevlja: Zbog guštera u vozilu žena završila pored puta

Juče oko 17 časova Službi zaštite i spašavanja opštine Pljevlja je stigla dojava da je došlo do izlijetanja vozila sa saobraćajnice, na magistralnom putu...

KIC ZETA: Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali edukativnoj radionici

Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali su edukativnoj radionici pod nazivom “Reciklaža nije gnjavaža”. Predavači Maja Stojanović i Milica Šanović upoznale su djecu sa osnovnim...
Ne propustite