11.9 C
Podgorica
Petak, 1 Marta, 2024
spot_img

Velibor Džomić i Artan Kurti u relaksiranom druženju, ali ne danas, nego ranije

Mportal objavio je vijest ilustrovanu fotografijom sveštenika Crkve Srbije Velibora Džomića i generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost Crne Gore Artana Kurtija, uz opasku da se relaksirano druže danas u Podgorici. 

Prema saznanjima Antene M, fotografija, ipak, nije nastala danas, nego ranije? U svakom slučaju, imajući u vidu kontroverze koje prate ime Artana Kurtija, fotografija predstavlja itekako značajno svjedočanstvo.

Danas su na društvenim mrežama objavljeni snimci koji svjedoče da se Velibor Džomić nalazi u Glavnom gradu Crne Gore, a javnost se pitala kako je uopšte Džomić ušao u državu, s obzirom na to da ima zabranu ulaska?! Na sjednici Odbora za bezbjednost njegovo ime više puta je pominjano kao jedno od 28 ili 34 koja se nalaze na listi ANB. 

Artana Kurtija je, podsjeća Mportal, za generalnog sekretara ANB naimenovao njegov prijatelj, odlazeći premijer Dritan Abazović, uprkos činjenici da je dva puta osuđuvan za teška krivična djela, jednom za ubistvo u pokušaju, zbog čega je odležao i zatvorsku kaznu.

Kurti važi za Abazovićevog čovjeka od povjerenja u ANB-u, a konekcije sa službom je držao i za vrijeme bivšeg direktora Dejana Vukšića. 

Džomić je važio za jednog od najbližih saradnika pokojnog Amfilohija Radovića i za jednog od kontroverznih sveštenika Crkve Srbije.

Nakon Amfilohijeve smrti prebačen je na službu u Srbiju, a u Crnu Goru mu je, navodno, službeno zabranjen ulaz. 

No, pojedini izvori Antene M tvrde da se ime Velibora Džomića ne nalazi na spisku nepoželjnih koji je ANB formirala na osnovu provjera i zakonom propisanih kriterija. 

U opštoj konfuziji koja vlada u državi, nije čudno da se i povodom ovoga slučaja ne može, barem zasad, pouzdano utvrditi šta je tačno.

Izvor: M portal

izvor: M Portal

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite