18.9 C
Podgorica
Utorak, 16 Aprila, 2024
spot_img

Vaterpolo reprezentaciji preko 200.000 eura od Vlade

Na današnjoj sjednici Vlada je sa tekuće budžetske rezerve opredijelila 202.500 eura za naše bronzane ajkule, saopšteno je iz Ministarstva sporta.

“Od kada je novi Zakon o sportu u primjeni Crna Gora je postala vodeća država u regionu kada su u pitanju novčane nagrade za naše sportiste. Novina je da se prvi put premije isplaćuju direktno sportistima.

Takođe, naši momci su ovim rezultatom stekli status sportiste sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom i sa navršenih 35 godina dobijaće doživotnu mjesečnu naknadu. Ovim primjerom Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih daju podsticaj našim sjajnim sportistima da nastave u kontinuitetu da promovišu crnogorski sport širom Evrope i svijeta na najbolji mogući način, kao i do sada.

Nagrađeni reprezentativci su Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Stefan Pješivac, Petar Tešanović kao i selektor Vladimir Gojković. Shodno Uredbi o nagrađivanju reprezentativci će dobiti po 15.000 eura”, navodi se u saopštenju.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite