37.9 C
Podgorica
Petak, 21 Juna, 2024
spot_img

URENBESNO: Abazović sebe vidi u 45. Vladi

Odlazeći premijer Dritan Abazović rekao je nakon sastanka sa predsjednikom Jakovom Milatovićem da će, ukoliko se ne formira Vlade, on iznijeti svoj predlog o Vladi, ali nije želio da kaže koji će to predlog biti.

-Navijamo da se Vlada sastavi što prije. Našu podršku ne mogu da imaju oni koji sa nama ne razgovaraju. Mi sebe vidimo u 45. Vladi. Što se prije formira 44. Vlada, to će prije doći do 45. Vlade. Naš stav je jednostavan – ponavljam što prije dobijemo novu Vladu to će prije biti 45. Vlade – rekao je Abazović novinarima.

Upitan da li podržava model manjinske Vlade, pitao je zašto bi imali manjinsku kada smo imali izbore i kada možemo da imamo većinsku.

-Iznijeću ako oni ne uspiju da naprave vladu, ako uspiju tu smo da čestitamo, što prije to bolje. Ako može za 15 dana, to bolje – primopredaja i idemo dalje u uzbudljivu političku jesen – rekao je Abazović.

Rekao je da oni koji pregovaraju, moraju da vide da li mogu do većine.

-Ako ne, mi ćemo predloziti model – kazao je. Upitan na kakav model misli, ostao je tajnovit.

-To je druga stvar, to se ovdje ne moze komentarisati. Mi navijamo da se Vlada napravi što prije. Ja sam mislilo da ćemo do avgusta imati Vladu, mi nemamo ni predsjednika Skupštine, sinoć smo uslio u vanredno zasijedanje. Šta sada? Ja sam rekao predsjeniku kakvo je trenutno stanje u zemlji u javnim finansijama i građani ne treba da brinu ni za jedan segment funkcionisanja javne uprave. Što prije naprave vladu to bolje,torta ceka. ne treba dozvoliti da se situacija ohladi i onda idemo u nove procese – dodao je Abazović. 

Komentarišući jučerašnji stav DPS, koji je rekao da PES ima problem sa Milatovićem koji sa Abazovićem i Bečićem radi na tome da Spajić ne dobije mandat, Abazović je rekao da je nebitno šta DPS govori. 

-Mnogo smo komentarisali DPS u prethodnim godinama, sad je nebitno šta oni govor. Ne pokušavamo da utičemo na bilo koji segment  pregovora, želimo svima puno sreće ali ne možemo da zavrsimo posao za druge. Oni su se namentuli se supertmeni sada bas i nije tako i sad im je neko drugi kriv – rekao je odlazeći premijer. 

pobjeda.me

POLITIKAURENBESNO: Abazović sebe vidi u 45. Vladi
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Šimun: Pregovaramo, pacijenti će moći da obave transplantacije; Stanojević: Puni smo optimizma

Pacijenti koji čekaju transplantaciju planirali su jutros protest ispred Ministarstva zdravlja u Podgorici, ali su odustali od njega nakon što ih je ministar zdravlja...

Počinje ljeto: Sjutra će dan trajati 15 sati i 35 minuta

Sjutra je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja najduži dan u godini i označava početak ljeta. Tada Sunčevi zraci padaju pod pravim uglom na sjeverni povratnik i...

Međunarodni kraft festival 21. i 22. u Budvi: Susret crnogorskih i evropskih proizvođača

Međunarodni „Craft Sea Fest“ biće održan 21. i 22. juna u Budvi, u coworking space-u „ITBranchHouse“ u Tre Canne. Na ovom festivalu proizvode će...

NAGRADA ZA LJUDSKA PRAVA I DRUŠTVENI AKTIVIZAM “RIFAT RASTODER“

Piše: Božidar PROROČIĆ, književnik i publicista Savremena Crna Gora suočava se sa izazovima u razvijanju kulture sjećanja, često zaboravljajući na doprinos onih čija je kulturološka,...
Ne propustite