11.7 C
Podgorica
Subota, 20 Aprila, 2024
spot_img

URA: Da li ćemo dalje podržavati Kovačevića, zavisiće od odluke nadležnih organa

Nikšićki odbor URE poručio je kako oštro osuđuje “svaki čin koji može čak i ukazati na nepoštovanje državnih simbola Crne Gore”.

“Od javnih funkcionera, a pogotovo od nosioca državnih i lokalnih vlasti koje funkcije obavljaju u interesu svih građanki i građana najmanje što se očekuje je da poštuju državne simbole naše države”, naglasili su oni povodom najnovijeg ispada predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića.

 Nije, ističu, za očekivati da država ikome „utjeruje” patriotizam, ali nije prikladno ni nipodaštavati emocije onih koji ih istinski osjećaju za svoju domovinu.

“Zato, smatramo da je obaveza države da zakonski sankcioniše nepoštovanje državnih simbola koje ima za cilj ponovno pravljenje vještačkog jaza na nacionalnoj osnovi među građanima. Zato tražimo od svih javnih službenika i funkcionera da se prema simbolima države, od koje im nimalo ne smeta da uredno i redovno primaju platu, odnose s poštovanjem, kako i dolikuje pozicijama na kojima se nalaze”, dodali su.

O daljoj podršci Kovačeviću odrediće se nakon odluke nadležnih.

“Na kraju, pozdravljamo pravovremenu reakciju nadležnih organa i vjerujemo da će se ovaj slučaj brzo zatvoriti do kraja. U skladu sa utvrđenim činjeničnim stanjem i konačnom odlukom nadležnih institucija povodom ovog događaja GP URA Nikšić će se odrediti i u dijelu dalje podrške aktuelnom predsjedniku Opštine”, istakli su iz URE.

Podsjetimo, Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću procijenilo je kako se u Kovačevićevom ponašanju stiču elementi krivičnog djela koje se odnosi na povredu ugleda Crne Gore.

Kovačević je , tokom lokalne svečanosti, tokom intoniranja himne Crne Gore pokazivao srednji prst.

ANTENAM

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite