20.8 C
Podgorica
Srijeda, 28 Februara, 2024
spot_img

Ujedinjena demokratska Srbija poziva državu da SPC stavi u okvire zakona

Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez koji čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum, traže od državnih organa Srbije da spruheče krajnje neodgovorno i nezakonito dhelovanje pojedinih velikodostojnika i sveštenika Srpske pravoslavne Crkve.

Mediji su ranije danas prenijeli da je u svojoj propovedi Vladika banatski Nikanor otvoreno pozvao vjernike da prekrše sve mjere Vlade Republike Srbije, naglasivši da je “sveta pričest najbolji lijek“ a „crkva najbolja bolnica“.

U danima kada je broj novozaraženih korona virusom na dnevnom nivou postao trocifren, i kada se razmišljanja o pooštravanju mjera Vlade, ponašanje dijela SPC je neodgovorno i opasno.
Potpuno je jasno da ovakvim neodgovornim pozivima crkveni velikodostojnici  pomažu stvaranje uslova za širenje Korona virusa i time direktno, pored toga što ugrožavaju živote naših sugrađana, utiču na slabljenje zdravstvenog sistema i ekonomsko urušavanje naše države.

Pozivamo Vladu Republike Srbije i sve ostale nadležne državne organe da najoštrije reaguju na ovakve pojave jednako tako kao što naplaćuju kazne ljudima na beogradskoj “Gazeli”, šetačima po parkovima u Nišu ili novosadskom keju.

Odgovornost moramo pokazati svi. Nemo posmatranje neodgovornih postupaka pojedinih crkvenih velikodostojnika može imati katastrofalne posljedice i mora biti pod hitno sprečeno, stoji u saopštenju UDS-a.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite