32.9 C
Podgorica
Nedjelja, 23 Juna, 2024
spot_img

Ujedinjena demokratska Srbija poziva državu da SPC stavi u okvire zakona

Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez koji čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen LSV, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum, traže od državnih organa Srbije da spruheče krajnje neodgovorno i nezakonito dhelovanje pojedinih velikodostojnika i sveštenika Srpske pravoslavne Crkve.

Mediji su ranije danas prenijeli da je u svojoj propovedi Vladika banatski Nikanor otvoreno pozvao vjernike da prekrše sve mjere Vlade Republike Srbije, naglasivši da je “sveta pričest najbolji lijek“ a „crkva najbolja bolnica“.

U danima kada je broj novozaraženih korona virusom na dnevnom nivou postao trocifren, i kada se razmišljanja o pooštravanju mjera Vlade, ponašanje dijela SPC je neodgovorno i opasno.
Potpuno je jasno da ovakvim neodgovornim pozivima crkveni velikodostojnici  pomažu stvaranje uslova za širenje Korona virusa i time direktno, pored toga što ugrožavaju živote naših sugrađana, utiču na slabljenje zdravstvenog sistema i ekonomsko urušavanje naše države.

Pozivamo Vladu Republike Srbije i sve ostale nadležne državne organe da najoštrije reaguju na ovakve pojave jednako tako kao što naplaćuju kazne ljudima na beogradskoj “Gazeli”, šetačima po parkovima u Nišu ili novosadskom keju.

Odgovornost moramo pokazati svi. Nemo posmatranje neodgovornih postupaka pojedinih crkvenih velikodostojnika može imati katastrofalne posljedice i mora biti pod hitno sprečeno, stoji u saopštenju UDS-a.

GLAVNAUjedinjena demokratska Srbija poziva državu da SPC stavi u okvire zakona
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Beranac dobio 20 dana zatvora za izazivanje udesa u alkoholisanom stanju

G.V. (42) iz Berana osuđen je na 20 dana zatvora i novčanu kaznu od 120 eura zbog izazivanja saobraćajne nezgode pod dejstvom alkohola, saopštio...

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio slovačkog ambasadora

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) juče je ugostio Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori. Sastanak kojem je prisustvovao i savjetnik...

Šimun: Pregovaramo, pacijenti će moći da obave transplantacije; Stanojević: Puni smo optimizma

Pacijenti koji čekaju transplantaciju planirali su jutros protest ispred Ministarstva zdravlja u Podgorici, ali su odustali od njega nakon što ih je ministar zdravlja...

Počinje ljeto: Sjutra će dan trajati 15 sati i 35 minuta

Sjutra je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja najduži dan u godini i označava početak ljeta. Tada Sunčevi zraci padaju pod pravim uglom na sjeverni povratnik i...
Ne propustite